Tijdens de Gallus Experience Days in St. Gallen (Zwitserland) pakt Asahi uit met milieuvriendelijke oplossingen voor de platen CleanPrint AWP-DEW en AWP CleanFlat.

De klanten die het event bezoeken, kunnen een demonstratie volgen van CleanPrint, een technologie om platen met water te etsen. Asahi stelt ook de plaat AWP CleanFlat voor, een plaat met platte drukpunten die ook met water geëtst wordt en die een homogene en hoge drukkwaliteit garandeert.

Duurzame strategie

De experts van Asahi zullen aanwezig zijn om de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf toe te lichten, zoals het certificaat van koolstofneutraliteit dat The Carbon Trust in 2022 aan de platen AWP toegekend heeft. "Die certificatie onderstreept het engagement van het bedrijf dat tegen 2505 al zijn activiteiten koolstofneutraal wil maken", vertelt Dieter Niederstadt, technisch marketingdirecteur bij Asahi.

Dieter Niederstadt geeft overigens een presentatie - The Road Toward Solvent Zero (Op weg naar nul solvents) - waarin hij ook toelichting geeft bij de nieuwe recyclage-eenheid voor het water waarmee de platen geëtst worden.

"De plaat van Asahi die met water geëtst kan worden, is al 15 jaar op de markt", preciseert Niederstadt, "en we blijven die plaat verbeteren, zowel voor de sector als voor het milieu."

Partnership

Gallus verwacht tijdens de Gallus Experience Days tot 800 bezoekers. Asahi heeft met Gallus en Esko een partnership gesloten om in het Zwitserse demonstratiecentrum Gallus Experience Center een productielijn te installeren voor platen die met water geëtst kunnen worden. "Dat onderstreept het engagement voor een partnership op lange termijn", getuigt Asahi.

Tijdens de Gallus Experience Days in St. Gallen (Zwitserland) pakt Asahi uit met milieuvriendelijke oplossingen voor de platen CleanPrint AWP-DEW en AWP CleanFlat.De klanten die het event bezoeken, kunnen een demonstratie volgen van CleanPrint, een technologie om platen met water te etsen. Asahi stelt ook de plaat AWP CleanFlat voor, een plaat met platte drukpunten die ook met water geëtst wordt en die een homogene en hoge drukkwaliteit garandeert.De experts van Asahi zullen aanwezig zijn om de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf toe te lichten, zoals het certificaat van koolstofneutraliteit dat The Carbon Trust in 2022 aan de platen AWP toegekend heeft. "Die certificatie onderstreept het engagement van het bedrijf dat tegen 2505 al zijn activiteiten koolstofneutraal wil maken", vertelt Dieter Niederstadt, technisch marketingdirecteur bij Asahi.Dieter Niederstadt geeft overigens een presentatie - The Road Toward Solvent Zero (Op weg naar nul solvents) - waarin hij ook toelichting geeft bij de nieuwe recyclage-eenheid voor het water waarmee de platen geëtst worden."De plaat van Asahi die met water geëtst kan worden, is al 15 jaar op de markt", preciseert Niederstadt, "en we blijven die plaat verbeteren, zowel voor de sector als voor het milieu."Gallus verwacht tijdens de Gallus Experience Days tot 800 bezoekers. Asahi heeft met Gallus en Esko een partnership gesloten om in het Zwitserse demonstratiecentrum Gallus Experience Center een productielijn te installeren voor platen die met water geëtst kunnen worden. "Dat onderstreept het engagement voor een partnership op lange termijn", getuigt Asahi.