Tijdens Labelexpo Europe pakt Asahi uit met methodes om platen te vervaardigen die milieuvriendelijker zijn dan die met solventen, en waardoor ook de werkomgeving gezonder wordt. "De bezoekers kunnen ontdekken hoe de overstap van platen die met solvent geëtst worden, naar platen die met water geëtst worden, niet alleen het bedrijf milieuvriendelijker maakt, maar ook de afvalhoeveelheid vermindert, de drukkwaliteit verhoogt en de uitvoeringstijden inkort", stelt Asahi.

Oplossing zonder solventen

Het moederbedrijf Asahi Kasei heeft een specifiek stappenplan opgesteld waarmee bedrijven de uitstoot van solventen volledig kunnen bannen. Daarmee maken ze niet alleen de productie van platen milieuvriendelijker, maar maken ze ook de werkomgeving gezonder en prettiger. Het bedrijf zal dit stappenplan op Labelexpo Europe onthullen en de bezoekers tonen hoe ze in de toekomst elke uitstoot van solventen kunnen vermijden.

Met het oog op een duurzame aanmaak van flexoplaten brengt Asahi de platen AWP en CleanFlat op de markt die met water uitgewassen kunnen worden en die koolstofneutraal zijn. Tijdens de beurs biedt Asahi Photoproducts een witboek aan met informatie over onder andere het proces dat het bedrijf gevolgd heeft om als koolstofneutrale onderneming gecertificeerd te worden , en over zijn toekomststrategie. Binnen het stappenplan naar een solventvrije toekomst introduceert Asahi ook een plaat die maar weinig solventen verbruikt, als een middel om bedrijven naar die solventvrije toekomst te helpen overstappen.

Recyclage van het water

Asahi toont ook zijn nieuwe AWP-eenheid om water te recycleren - een eenheid die in combinatie met het belichtingssysteem voor de AWP-platen gebruikt wordt. Volgens de fabrikant zijn de met water uitwasbare platen AWP-DEW Cleanprint door de Carbon Trust als koolstofneutraal gecertificeerd. De eenheid voor de waterrecyclage steunt op een gebrevetteerde filtratietechnologie die Asahi Kasei ontwikkeld heeft en waardoor er 75 procent minder afvalwater ontstaat en er 40 procent minder detergenten nodig zijn. Bij standaardoperaties kan het systeem tot 38 m² platen verwerken (10 uur per dag) waardoor flexotoepassingen nog duurzamer worden. Deze filtratietechnologie, Microza genaamd, is een systeem voor waterbehandeling dat van een capillair membraan gebruik maakt om vuil uit het water te halen, en dat ook in andere industriële processen gebruikt kan worden.

In de AWP-eenheid voor waterrecyclage wordt die technologie nog verbeterd om aan de lozingsnormen voor afvalwater tegemoet te komen. Hoe vaak het filterpatroon vervangen moet worden, hangt af van het volume platen dat de klant aanmaakt. De kleine hoeveelheid afvalwater kan door een onderaannemer opgehaald worden om verwerkt te worden.

Tijdens Labelexpo Europe pakt Asahi uit met methodes om platen te vervaardigen die milieuvriendelijker zijn dan die met solventen, en waardoor ook de werkomgeving gezonder wordt. "De bezoekers kunnen ontdekken hoe de overstap van platen die met solvent geëtst worden, naar platen die met water geëtst worden, niet alleen het bedrijf milieuvriendelijker maakt, maar ook de afvalhoeveelheid vermindert, de drukkwaliteit verhoogt en de uitvoeringstijden inkort", stelt Asahi.Het moederbedrijf Asahi Kasei heeft een specifiek stappenplan opgesteld waarmee bedrijven de uitstoot van solventen volledig kunnen bannen. Daarmee maken ze niet alleen de productie van platen milieuvriendelijker, maar maken ze ook de werkomgeving gezonder en prettiger. Het bedrijf zal dit stappenplan op Labelexpo Europe onthullen en de bezoekers tonen hoe ze in de toekomst elke uitstoot van solventen kunnen vermijden.Met het oog op een duurzame aanmaak van flexoplaten brengt Asahi de platen AWP en CleanFlat op de markt die met water uitgewassen kunnen worden en die koolstofneutraal zijn. Tijdens de beurs biedt Asahi Photoproducts een witboek aan met informatie over onder andere het proces dat het bedrijf gevolgd heeft om als koolstofneutrale onderneming gecertificeerd te worden , en over zijn toekomststrategie. Binnen het stappenplan naar een solventvrije toekomst introduceert Asahi ook een plaat die maar weinig solventen verbruikt, als een middel om bedrijven naar die solventvrije toekomst te helpen overstappen.Asahi toont ook zijn nieuwe AWP-eenheid om water te recycleren - een eenheid die in combinatie met het belichtingssysteem voor de AWP-platen gebruikt wordt. Volgens de fabrikant zijn de met water uitwasbare platen AWP-DEW Cleanprint door de Carbon Trust als koolstofneutraal gecertificeerd. De eenheid voor de waterrecyclage steunt op een gebrevetteerde filtratietechnologie die Asahi Kasei ontwikkeld heeft en waardoor er 75 procent minder afvalwater ontstaat en er 40 procent minder detergenten nodig zijn. Bij standaardoperaties kan het systeem tot 38 m² platen verwerken (10 uur per dag) waardoor flexotoepassingen nog duurzamer worden. Deze filtratietechnologie, Microza genaamd, is een systeem voor waterbehandeling dat van een capillair membraan gebruik maakt om vuil uit het water te halen, en dat ook in andere industriële processen gebruikt kan worden.In de AWP-eenheid voor waterrecyclage wordt die technologie nog verbeterd om aan de lozingsnormen voor afvalwater tegemoet te komen. Hoe vaak het filterpatroon vervangen moet worden, hangt af van het volume platen dat de klant aanmaakt. De kleine hoeveelheid afvalwater kan door een onderaannemer opgehaald worden om verwerkt te worden.