De tiende editie van het outdoor danceevenement Tomorrowland in het recreatiedomein De Schorre in Boom, belooft een speciale te worden. Het dansfeest zal in 2014 twee weekends na elkaar worden georganiseerd en er is het project 'One World' (de bouw van een kunstbrug) van kunstenaar Arne Quinze waaraan mensen van over de hele wereld kunnen meewerken.

Annemie Heinen van Asuvorm vertelt dat bij de Italiaanse fabrikant SEI (in België vertegenwoordigd door Pantoon), drie lasersystemen werden besteld, die volledig voor dit project worden omgebouwd. De lasersystemen zullen worden opgesteld in een pand in de buurt van De Schorre, om snel de lasergegraveerde planken te kunnen transporteren naar de bouwplaats van de brug. "Er zijn planken van drie verschillende lengtes (100 cm, 150 cm en 300 cm) en drie verschillende vormen van quotes. We hebben berekend en proefondervindelijk vastgesteld dat de quotes binnen de minuut kunnen worden gelaserd. Aan de lasersystemen zal een invoer- en uitvoergedeelte van 300 cm worden aangebouwd om continue productie mogelijk te maken. De planken worden door ons eerst stofvrij gemaakt. We voorzien een drieploegensysteem voor elke lasermachine gedurende de duur van het project. Dat start voor Asuvorm vanaf begin februari en duurt tot eind juni."

De kunstbrug

"One World zal bestaan uit twee stalen wandelbruggen - samen goed voor 537 meter en bruikbaar voor wandelaars, fietsers en rolstoelgebruikers - en is bekleed met FSC gelabelde okan. In het project zal ongeveer 160 ton FSC hout gebruikt worden, en waar de bruggen samenkomen zal een 25 meter hoog beeld opgetrokken worden in metaal en glas. Het project roept op tot verbroedering en slaat letterlijk een brug tussen cultuur, natuur, muziek, kunst, de buurt en de wereld. De installatie steunt voor een deel op crowdfunding. Iedereen - van waar ook ter wereld - kan een persoonlijke boodschap als tag laten vereeuwigen op de brug, via een speciaal daarvoor ontwikkelde website, www.peopleoftomorrow.com. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de ngo Human Rights Watch." Dit staat te nog lezen in een bericht van FSC. Het bouwproces kan eveneens via de speciale website worden gevolgd.

De tiende editie van het outdoor danceevenement Tomorrowland in het recreatiedomein De Schorre in Boom, belooft een speciale te worden. Het dansfeest zal in 2014 twee weekends na elkaar worden georganiseerd en er is het project 'One World' (de bouw van een kunstbrug) van kunstenaar Arne Quinze waaraan mensen van over de hele wereld kunnen meewerken.Annemie Heinen van Asuvorm vertelt dat bij de Italiaanse fabrikant SEI (in België vertegenwoordigd door Pantoon), drie lasersystemen werden besteld, die volledig voor dit project worden omgebouwd. De lasersystemen zullen worden opgesteld in een pand in de buurt van De Schorre, om snel de lasergegraveerde planken te kunnen transporteren naar de bouwplaats van de brug. "Er zijn planken van drie verschillende lengtes (100 cm, 150 cm en 300 cm) en drie verschillende vormen van quotes. We hebben berekend en proefondervindelijk vastgesteld dat de quotes binnen de minuut kunnen worden gelaserd. Aan de lasersystemen zal een invoer- en uitvoergedeelte van 300 cm worden aangebouwd om continue productie mogelijk te maken. De planken worden door ons eerst stofvrij gemaakt. We voorzien een drieploegensysteem voor elke lasermachine gedurende de duur van het project. Dat start voor Asuvorm vanaf begin februari en duurt tot eind juni." De kunstbrug "One World zal bestaan uit twee stalen wandelbruggen - samen goed voor 537 meter en bruikbaar voor wandelaars, fietsers en rolstoelgebruikers - en is bekleed met FSC gelabelde okan. In het project zal ongeveer 160 ton FSC hout gebruikt worden, en waar de bruggen samenkomen zal een 25 meter hoog beeld opgetrokken worden in metaal en glas. Het project roept op tot verbroedering en slaat letterlijk een brug tussen cultuur, natuur, muziek, kunst, de buurt en de wereld. De installatie steunt voor een deel op crowdfunding. Iedereen - van waar ook ter wereld - kan een persoonlijke boodschap als tag laten vereeuwigen op de brug, via een speciaal daarvoor ontwikkelde website, www.peopleoftomorrow.com. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de ngo Human Rights Watch." Dit staat te nog lezen in een bericht van FSC. Het bouwproces kan eveneens via de speciale website worden gevolgd.