Asuvorm lasert voor Tomorrowland

10/06/14 om 00:00 - Bijgewerkt op 09/06/14 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Arne Quinze bouwt een kunstbrug voor Tomorrowland met planken waarin positieve boodschappen worden gelaserd. Dat gebeurt door Asuvorm dat klanten en relaties uitnodigde om de productie te komen bekijken.

Asuvorm lasert voor Tomorrowland

De demonstratie vond plaats in een loods op het industrieterrein van Polder 3 in Rumst. Daar staan drie nieuwe en omgebouwde lasergraveersystemen van fabrikant SEI opgesteld. De systemen beschikken over 7 meter lange transportbanden die de planken onder de lasers aan- en afvoeren. De quotes - er wordt gemikt op een aantal van 200.000 - kunnen tegen betaling via een website door sympathisanten en festivalgangers worden geüpload. De server van de lasersnijsystemen ontvangt de informatie (de quotes) uit de database op de server van de organisatoren. De galvo lasergraveersystemen met een kracht van 135 Watt, graveren aan een snelheid van 1,5 m/sec., tussen 0,3 en 0,4 mm diep, in planken van Okan-hout.

De brug van de internationaal befaamde Belgische kunstenaar Arne Quinze op het festivalterrein , is een geschenk van de organisatoren van Tomorrowland aan de stad Boom. Ze vervangt een oude en vervallen brug.

Lees meer over: