Pre-press bedrijf Athena Graphics uit Roeselare is de eerste ter wereld die het nieuwe product asset management systeem (PAM) van Hybrid Software implementeert. Athena Graphics is een belangrijke pre-press leverancier aan flexodrukkerijen.

PAM is een onderdeel van een software suite met daarin Cloudflow en Proofscope, die werd geïntegreerd in de bestaande pre-press workflow van Athena. De suite omvat software voor onder andere automatisch filemanagement en online goedkeuren van drukproeven.

Ignace Cosaert, Managing Director van Athena Graphics: "We wilden een suite van producten waarmee we gemakkelijk koppelingen konden maken met andere systemen en die beschikt over een web-gebaseerde API (Application Programming Interface) en een software viewer die niet gebruik maakt van een Java applet. Naast onze vestiging in Roeselare hebben we vestigingen in Frankrijk en Nederland. De producten van Hybrid Software die we implementeerden, worden nu door 120 mensen gebruikt in ongeveer 50 bedrijven in Europa. Het gaat om eigen personeel, medewerkers van drukkerijen en merkeigenaars en klanten van die bedrijven."

Hybrid Software is de firma van Guido Van der Schueren, in 1992 de medeoprichter van de verpakkingssoftwareontwikkelaar Artwork Systems, dat bij Esko zou terechtkomen.

Pre-press bedrijf Athena Graphics uit Roeselare is de eerste ter wereld die het nieuwe product asset management systeem (PAM) van Hybrid Software implementeert. Athena Graphics is een belangrijke pre-press leverancier aan flexodrukkerijen.PAM is een onderdeel van een software suite met daarin Cloudflow en Proofscope, die werd geïntegreerd in de bestaande pre-press workflow van Athena. De suite omvat software voor onder andere automatisch filemanagement en online goedkeuren van drukproeven. Ignace Cosaert, Managing Director van Athena Graphics: "We wilden een suite van producten waarmee we gemakkelijk koppelingen konden maken met andere systemen en die beschikt over een web-gebaseerde API (Application Programming Interface) en een software viewer die niet gebruik maakt van een Java applet. Naast onze vestiging in Roeselare hebben we vestigingen in Frankrijk en Nederland. De producten van Hybrid Software die we implementeerden, worden nu door 120 mensen gebruikt in ongeveer 50 bedrijven in Europa. Het gaat om eigen personeel, medewerkers van drukkerijen en merkeigenaars en klanten van die bedrijven." Hybrid Software is de firma van Guido Van der Schueren, in 1992 de medeoprichter van de verpakkingssoftwareontwikkelaar Artwork Systems, dat bij Esko zou terechtkomen.