Begin dit jaar lanceerde het Gentse automatiseringsbedrijf Four Pees het cloudplatform Atomyx. Met het zelf ontwikkelde softwareplatform kunnen drukkerijen de omslag maken van massaproductie naar massapersonalisatie. "Atomyx verbindt klanten, fabrikanten en leveranciers naadloos, waardoor het potentieel voor winstgevende oplages van één exemplaar realiteit wordt", stelt het bedrijf.

Investeerder gezocht

Vorige week startte Four Pees een crowdlendingcampagne op bij het Gentse platform Winwinner. Via deze financieringscampagne wil het softwarebedrijf maximaal 400.000 euro ophalen. De crowdlendingcampagne maakt volgens Winwinner deel uit van een bredere financieringsmix waarbij ook Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en KBC betrokken worden.

"Ook de haalbaarheid van overheidssubsidiëring (via VLAIO) wordt momenteel onderzocht. Daarnaast werd de zoektocht naar een nieuwe investeerder opgestart om de funding op langere termijn te garanderen", klinkt het.

Met de opgehaalde financiering wil Four Pees het Atomyx-platform versneld ontwikkelen en commercialiseren. "Wij zetten ons in om ons team uit te breiden, onze verkoopactiviteiten te verbeteren en onze marketinginspanningen te vergroten om ervoor te zorgen dat Atomyx zijn volledige potentieel bereikt", stelt Four Pees.

Internationaal actief

Four Pees is sinds 2007 internationaal actief in software voor de printing- en grafimediabranche. In 2023 realiseerde het bedrijf een geconsolideerde omzet van meer dan 4 miljoen euro. Het softwarebedrijf verkoopt rechtstreeks in de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en via een netwerk van meer dan 40 resellers/integratoren, goed voor een totaal van 4.000 recurrente klanten wereldwijd. De technologie van het Gentse bedrijf wordt gebruikt door internationale bedrijven als Canva, Printed.com en VistaPrint. In eigen land zijn onder meer Albe De Coker, ReclameOnline en Dioss klant.

Begin dit jaar lanceerde het Gentse automatiseringsbedrijf Four Pees het cloudplatform Atomyx. Met het zelf ontwikkelde softwareplatform kunnen drukkerijen de omslag maken van massaproductie naar massapersonalisatie. "Atomyx verbindt klanten, fabrikanten en leveranciers naadloos, waardoor het potentieel voor winstgevende oplages van één exemplaar realiteit wordt", stelt het bedrijf.Vorige week startte Four Pees een crowdlendingcampagne op bij het Gentse platform Winwinner. Via deze financieringscampagne wil het softwarebedrijf maximaal 400.000 euro ophalen. De crowdlendingcampagne maakt volgens Winwinner deel uit van een bredere financieringsmix waarbij ook Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en KBC betrokken worden."Ook de haalbaarheid van overheidssubsidiëring (via VLAIO) wordt momenteel onderzocht. Daarnaast werd de zoektocht naar een nieuwe investeerder opgestart om de funding op langere termijn te garanderen", klinkt het.Met de opgehaalde financiering wil Four Pees het Atomyx-platform versneld ontwikkelen en commercialiseren. "Wij zetten ons in om ons team uit te breiden, onze verkoopactiviteiten te verbeteren en onze marketinginspanningen te vergroten om ervoor te zorgen dat Atomyx zijn volledige potentieel bereikt", stelt Four Pees.