Avery Dennison investeert in twee fabrieken in Frankrijk en Luxemburg. In het Franse Champ-sur-Drac (Isère) is de Amerikaanse groep vorig jaar van start gegaan met bouwwerken die drie jaar zullen duren en een investering van 45 miljoen vertegenwoordigen. De Franse fabriek, waar materiaal vervaardigd wordt om verpakkingen te etiketteren, wordt uitgebreid met vijf nieuwe logistieke gebouwen van meer dan 8700 vierkante meter, een nieuw geautomatiseerd magazijn en een snelle strijkeenheid voor warmtegevoelige lijmen die in 2024 in dienst zal worden genomen.

De tweede grote investering gaat naar de Luxemburgse fabriek die zich specialiseert in de productie van etiketten met lijm op basis van een acrylemulsie. Daar investeert Avery Dennison 15 miljoen euro om de werkstroom te verbeteren en om een nieuwe emulsiestrijkeenheid te installeren. Die strijkeenheid zou in het eerste trimester van 2013 operationeel moeten zijn.

"Onze investeringen in Champs-sur-Drac en in Luxemburg zullen in ons hele Europese productienetwerk capaciteit vrijmaken zodat we aan de huidige en toekomstige vraag van de klanten tegemoet kunnen komen", verklaart Tim Presto, vice president of supply chain & operations EMENA van Avery Dennison.

De groep Avery Dennison die in 50 landen actief is, telt in Europa 17 productiesites voor verpakkings- en etikettenmaterialen. De site van Soignies in België (voorheen Mactac) produceert zelfklevende coveringfilms.

Avery Dennison investeert in twee fabrieken in Frankrijk en Luxemburg. In het Franse Champ-sur-Drac (Isère) is de Amerikaanse groep vorig jaar van start gegaan met bouwwerken die drie jaar zullen duren en een investering van 45 miljoen vertegenwoordigen. De Franse fabriek, waar materiaal vervaardigd wordt om verpakkingen te etiketteren, wordt uitgebreid met vijf nieuwe logistieke gebouwen van meer dan 8700 vierkante meter, een nieuw geautomatiseerd magazijn en een snelle strijkeenheid voor warmtegevoelige lijmen die in 2024 in dienst zal worden genomen.De tweede grote investering gaat naar de Luxemburgse fabriek die zich specialiseert in de productie van etiketten met lijm op basis van een acrylemulsie. Daar investeert Avery Dennison 15 miljoen euro om de werkstroom te verbeteren en om een nieuwe emulsiestrijkeenheid te installeren. Die strijkeenheid zou in het eerste trimester van 2013 operationeel moeten zijn."Onze investeringen in Champs-sur-Drac en in Luxemburg zullen in ons hele Europese productienetwerk capaciteit vrijmaken zodat we aan de huidige en toekomstige vraag van de klanten tegemoet kunnen komen", verklaart Tim Presto, vice president of supply chain & operations EMENA van Avery Dennison.De groep Avery Dennison die in 50 landen actief is, telt in Europa 17 productiesites voor verpakkings- en etikettenmaterialen. De site van Soignies in België (voorheen Mactac) produceert zelfklevende coveringfilms.