Avery Dennison zal in Brussel AD LinrSave en AD LinrConvert lanceren - de eerste generatie decoratieve linerless oplossingen gebaseerd op gepatenteerde microperforatietechnologie. "Deze zullen de etiketverspilling aanzienlijk verminderen, de CO2- en watervoetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de functionaliteit en aantrekkelijkheid van drukgevoelige etiketten garanderen", aldus Avery Dennison.

Meer efficiëntie, minder wissels

"AD LinrSave en AD LinrConvert zijn eenvoudig te integreren in bestaande apparatuur en met tot 80 procent meer labels per rol betekent dit efficiëntere runs en minder wissels", zegt Wayne Middleton, senior linerless segment lead EMENA bij Avery Dennison. "Deze meer duurzame linerless labels kunnen eenvoudig en nauwkeurig worden aangebracht op een breed scala aan verpakkingstypes die worden gebruikt in sectoren zoals voedingsmiddelen en dranken, wijn en sterke drank, maar ook huishoudelijke en persoonlijke verzorging."

De eerste generatie decoratieve linerless-oplossingen van Avery Dennison., Avery Dennison
De eerste generatie decoratieve linerless-oplossingen van Avery Dennison. © Avery Dennison

Deze ontwikkelingen passen in de ambitie van Avery Dennison van een linerless toekomst en volgen op de lancering in april van AD XeroLinr DT, een duurzaam, linerless alternatief voor labels met variabele informatie - vooral relevant voor de logistiek en e-commerce. Volgens de Carbon Trust Tool resulteert dit aanbod in een reductie van 30 procent CO2 en 40 procent waterverbruik.

Avery Dennison zal in Brussel AD LinrSave en AD LinrConvert lanceren - de eerste generatie decoratieve linerless oplossingen gebaseerd op gepatenteerde microperforatietechnologie. "Deze zullen de etiketverspilling aanzienlijk verminderen, de CO2- en watervoetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de functionaliteit en aantrekkelijkheid van drukgevoelige etiketten garanderen", aldus Avery Dennison."AD LinrSave en AD LinrConvert zijn eenvoudig te integreren in bestaande apparatuur en met tot 80 procent meer labels per rol betekent dit efficiëntere runs en minder wissels", zegt Wayne Middleton, senior linerless segment lead EMENA bij Avery Dennison. "Deze meer duurzame linerless labels kunnen eenvoudig en nauwkeurig worden aangebracht op een breed scala aan verpakkingstypes die worden gebruikt in sectoren zoals voedingsmiddelen en dranken, wijn en sterke drank, maar ook huishoudelijke en persoonlijke verzorging."Deze ontwikkelingen passen in de ambitie van Avery Dennison van een linerless toekomst en volgen op de lancering in april van AD XeroLinr DT, een duurzaam, linerless alternatief voor labels met variabele informatie - vooral relevant voor de logistiek en e-commerce. Volgens de Carbon Trust Tool resulteert dit aanbod in een reductie van 30 procent CO2 en 40 procent waterverbruik.