Avery Dennison neemt Mactac over van Platinum Equity, een private equity-vennootschap gevestigd in Californië, voor een bedrag van 200 miljoen euro, inclusief overgenomen schulden. Mactac realiseerde in 2015 een omzet van 147 miljoen euro of ongeveer 170 miljoen dollar en telt ongeveer 470 werknemers. De kernproducten van Mactac vormen volgens een persmededeling een goede aanvulling op het bestaande graphics-aanbod van Avery Dennison. "De overname geeft Avery Dennison de mogelijkheid om zijn productaanbod, onze capaciteit en ons distributienetwerk uit te breiden."

Met Mactacs productievestiging in Soignies (België) en verschillende verkoopskantoren en magazijnen in heel Europa en Azië kan Avery Dennison zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten en zal het bedrijf meer capaciteit hebben om de groei te ondersteunen. Door de exportactiviteiten bereikt Mactac Europe ook klanten in Zuid-Amerika, Azië en Oceanië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Mactacs activiteiten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en de exportactiviteiten van Noord-Amerika zijn niet opgenomen in de transactie.

Avery Dennison zal het Mactac-merk behouden voor grafische folie. "Mitch Butier, voorzitter en COO van Avery Dennison. "We zijn van plan om Mactacs productievestiging in Soignies te blijven gebruiken. De fabriek en de mensen die er werken zullen een belangrijke motor zijn voor de toekomstige innovatie en groei in Europa van Avery Dennison."

"Mactac is al lange tijd actief in Europa. Het bedrijf herstructureerde zijn activiteiten en productaanbod en bevindt zich momenteel in een sterke en goede positie om zich bij de Avery Dennison-familie te vervoegen en deze volgende stap te nemen", zei Louis Samson, vennoot bij Platinum Equity. Samson zei dat zijn team zich nu zal blijven richten op de samenwerking met Mactacs management in Noord-Amerika om de groei en winstgevendheid te blijven stimuleren.

Avery Dennison neemt Mactac over van Platinum Equity, een private equity-vennootschap gevestigd in Californië, voor een bedrag van 200 miljoen euro, inclusief overgenomen schulden. Mactac realiseerde in 2015 een omzet van 147 miljoen euro of ongeveer 170 miljoen dollar en telt ongeveer 470 werknemers. De kernproducten van Mactac vormen volgens een persmededeling een goede aanvulling op het bestaande graphics-aanbod van Avery Dennison. "De overname geeft Avery Dennison de mogelijkheid om zijn productaanbod, onze capaciteit en ons distributienetwerk uit te breiden."Met Mactacs productievestiging in Soignies (België) en verschillende verkoopskantoren en magazijnen in heel Europa en Azië kan Avery Dennison zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten en zal het bedrijf meer capaciteit hebben om de groei te ondersteunen. Door de exportactiviteiten bereikt Mactac Europe ook klanten in Zuid-Amerika, Azië en Oceanië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Mactacs activiteiten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico en de exportactiviteiten van Noord-Amerika zijn niet opgenomen in de transactie.Avery Dennison zal het Mactac-merk behouden voor grafische folie. "Mitch Butier, voorzitter en COO van Avery Dennison. "We zijn van plan om Mactacs productievestiging in Soignies te blijven gebruiken. De fabriek en de mensen die er werken zullen een belangrijke motor zijn voor de toekomstige innovatie en groei in Europa van Avery Dennison.""Mactac is al lange tijd actief in Europa. Het bedrijf herstructureerde zijn activiteiten en productaanbod en bevindt zich momenteel in een sterke en goede positie om zich bij de Avery Dennison-familie te vervoegen en deze volgende stap te nemen", zei Louis Samson, vennoot bij Platinum Equity. Samson zei dat zijn team zich nu zal blijven richten op de samenwerking met Mactacs management in Noord-Amerika om de groei en winstgevendheid te blijven stimuleren.