Twee vestigingen, Berlijn en Ahrenburg (in de buurt van Hamburg), zijn al met koppen Prosper S30 uitgerust. De S30 is de krachtigste inkjetkop in de reeks Kodak Prosper. De kop die een drukbreedte van 105,6 mm en een resolutie van 600 x 200 dpi heeft, kan een snelheid van 900 m/min aan. Dat houdt in dat hij het tempo van een op volle toeren draaiende rotatieoffsetpers kan volgen.

Een uitgelezen groep genodigden mocht onlangs in Ahrenburg een demonstratie van zulk een hybride druk bijwonen. In die vestiging is een krantenrotatiepers van de Prosper-koppen voorzien waarmee gepersonaliseerde reclame, QR-codes of loterijnummers aangebracht worden. Met het oog op de demonstratie drukte de Colorman een katern van 8 pagina's met variabele foto's en een loterijnummer. Het procedé was eerder al eens gebruikt in het raam van een wedstrijd, in de lokale Hamburgse editie van Bild. Veeleer dan een loterijbiljet in de krant in te voegen, werden de nummers direct met de inkjetkoppen op de rotatiepers gedrukt.

Axel Springer heeft de voorbije week een grootschalige test op 450.000 exemplaren uitgevoerd en wil tegen augustus 2013 al zijn productievestigingen met de hybride technologie uitrusten. In totaal worden er niet minder dan 30 koppen Prosper S30 geïnstalleerd, een investering van verschillende miljoenen euro's.

Twee vestigingen, Berlijn en Ahrenburg (in de buurt van Hamburg), zijn al met koppen Prosper S30 uitgerust. De S30 is de krachtigste inkjetkop in de reeks Kodak Prosper. De kop die een drukbreedte van 105,6 mm en een resolutie van 600 x 200 dpi heeft, kan een snelheid van 900 m/min aan. Dat houdt in dat hij het tempo van een op volle toeren draaiende rotatieoffsetpers kan volgen. Een uitgelezen groep genodigden mocht onlangs in Ahrenburg een demonstratie van zulk een hybride druk bijwonen. In die vestiging is een krantenrotatiepers van de Prosper-koppen voorzien waarmee gepersonaliseerde reclame, QR-codes of loterijnummers aangebracht worden. Met het oog op de demonstratie drukte de Colorman een katern van 8 pagina's met variabele foto's en een loterijnummer. Het procedé was eerder al eens gebruikt in het raam van een wedstrijd, in de lokale Hamburgse editie van Bild. Veeleer dan een loterijbiljet in de krant in te voegen, werden de nummers direct met de inkjetkoppen op de rotatiepers gedrukt. Axel Springer heeft de voorbije week een grootschalige test op 450.000 exemplaren uitgevoerd en wil tegen augustus 2013 al zijn productievestigingen met de hybride technologie uitrusten. In totaal worden er niet minder dan 30 koppen Prosper S30 geïnstalleerd, een investering van verschillende miljoenen euro's.