Fedrigoni, dat eind december 2017 zelf door Bain Capital overgenomen is, speelde een rol als bemiddelaar bij de overeenkomst. Voor de transactie definitief is, moeten er nog de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen komen. Gruppo Cordenons zal als een onafhankelijk bedrijf overgenomen en beheerd worden. Maar op lange termijn zien de aandeelhouders van de groep Fedrigoni niet onbelangrijke mogelijkheden om elkaars beste praktijken te delen, om de operationele knowhow te verbeteren en om de dienstverlening en de innovatie te verbeteren door het aanbod speciale papieren met hoge toegevoegde waarde en de klantrelaties te versterken. Ivano Sessa, algemeen directeur van Bain Capital Private Equity en voorzitter van Fedrigoni Holding Ltd., verklaart: "In een internationale markt met zeer interessante groeitendensen voor speciale papieren vertegenwoordigt de overname van Gruppo Cordenons een stap vooruit voor Bain Capital om een Italiaanse leider en een wereldspelers in de sector van de hoogwaardige, speciale papieren te creëren."

In 2017 boekte Gruppo Cordenons een omzet van 89 miljoen euro. De papierproducent vervaardigt speciale, hoogwaardige grafische papieren, alsook papier voor industriële filters, en verkoopt zijn producten in meer dan 90 landen. Gruppo Cordenons heeft een productaanbod met meer dan 2.500 referenties, waaronder gemetalliseerde en iriserende papieren, en innoverende papieren met een watermerk of met uiteenlopende structuren.

Fedrigoni, dat eind december 2017 zelf door Bain Capital overgenomen is, speelde een rol als bemiddelaar bij de overeenkomst. Voor de transactie definitief is, moeten er nog de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen komen. Gruppo Cordenons zal als een onafhankelijk bedrijf overgenomen en beheerd worden. Maar op lange termijn zien de aandeelhouders van de groep Fedrigoni niet onbelangrijke mogelijkheden om elkaars beste praktijken te delen, om de operationele knowhow te verbeteren en om de dienstverlening en de innovatie te verbeteren door het aanbod speciale papieren met hoge toegevoegde waarde en de klantrelaties te versterken. Ivano Sessa, algemeen directeur van Bain Capital Private Equity en voorzitter van Fedrigoni Holding Ltd., verklaart: "In een internationale markt met zeer interessante groeitendensen voor speciale papieren vertegenwoordigt de overname van Gruppo Cordenons een stap vooruit voor Bain Capital om een Italiaanse leider en een wereldspelers in de sector van de hoogwaardige, speciale papieren te creëren."In 2017 boekte Gruppo Cordenons een omzet van 89 miljoen euro. De papierproducent vervaardigt speciale, hoogwaardige grafische papieren, alsook papier voor industriële filters, en verkoopt zijn producten in meer dan 90 landen. Gruppo Cordenons heeft een productaanbod met meer dan 2.500 referenties, waaronder gemetalliseerde en iriserende papieren, en innoverende papieren met een watermerk of met uiteenlopende structuren.