Het in Tokio gevestigde DIC Corporation betaalt 1,15 miljard euro voor de BASF-divisie. De partijen verwachten dat de transactie in het vierde kwartaal van 2020 zal worden afgerond. De verkoop vereist nog de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteit.

Voor BASF zijn pigmenten geen strategische kernactiviteit, wel voor DIC Corporation waar ook inktfabrikant Sun Chemical deel van uitmaakt.

DIC is een Japans beursgenoteerd bedrijf met ongeveer 20.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Tokio, werd opgericht in 1908, is actief in meer dan 60 landen en rapporteerde in 2018 een omzet van ongeveer 800 miljard Japanse yen (6,8 miljard euro). De Japanse groep is in drie segmenten actief: Packaging & Graphics, Functional Products en Color & Display.

De acquisitie van de pigmentactiviteiten van BASF is ook bedoeld om de positie van DIC als een van 's werelds belangrijkste pigmentproducenten uit te breiden.

Het in Tokio gevestigde DIC Corporation betaalt 1,15 miljard euro voor de BASF-divisie. De partijen verwachten dat de transactie in het vierde kwartaal van 2020 zal worden afgerond. De verkoop vereist nog de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteit.Voor BASF zijn pigmenten geen strategische kernactiviteit, wel voor DIC Corporation waar ook inktfabrikant Sun Chemical deel van uitmaakt.DIC is een Japans beursgenoteerd bedrijf met ongeveer 20.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Tokio, werd opgericht in 1908, is actief in meer dan 60 landen en rapporteerde in 2018 een omzet van ongeveer 800 miljard Japanse yen (6,8 miljard euro). De Japanse groep is in drie segmenten actief: Packaging & Graphics, Functional Products en Color & Display.De acquisitie van de pigmentactiviteiten van BASF is ook bedoeld om de positie van DIC als een van 's werelds belangrijkste pigmentproducenten uit te breiden.