Baumann gaat Komori in Duitsland distribueren

03/12/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 02/12/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De Duitse distributeur Heinrich Baumann, een zusterbedrijf van Baumann-Wohlenberg, stopt vanaf januari met de verkoop van de vellenpersen van manroland sheetfed. Dat aanbod wordt vervangen door dat van Komori. manroland sheetfed zal direct vanuit Offenbach gedistribueerd worden.

Baumann gaat Komori in Duitsland distribueren

Het bericht heeft voor enige commotie gezorgd omdat Baumann-Wohlenberg en manroland al sinds vele jaren in verscheidene landen partners zijn. Christian Cerfontaine, directeur marketing van manroland Benelux, plaatst de informatie echter in zijn context: "Heinrich Baumann en Baumann-Wohlenberg maken deel uit van dezelfde groep, maar zijn twee verschillende bedrijven, elk met hun eigen activiteit. Het eerste bedrijf is een distributieonderneming, de tweede produceert machines. Heinrich Baumann distribueerde manroland in een deel van Duitsland, rond Frankfurt. Dat akkoord werd niet hernieuwd en manroland sheetfed zal daar nu, zoals in de rest van Duitsland, direct door de producent gedistribueerd worden. Voor de rest verandert er niets. manroland Benelux blijft, zoals vandaag het geval is, de snijmachines en randapparatuur van Baumann-Wohlenberg distribueren."

Door het nieuwe akkoord tussen Heinrich Baumann en Komori kan de distributeur zijn werkgebied nu tot heel Zuid-Duitsland en een stuk van Oost-Duitsland uitbreiden. Het contract moet Komori ook de kans geven om een stevigere positie op de Duitse markt in te nemen.