Het scherm dat het huidige record van 100 vierkante meter overtreft, werd ontworpen en ontwikkeld door Jans Creacar NV in Hoeselt. Zaakvoerder Tony Winters van HD Ledshine, dat het scherm aankocht om te verhuren, stelde het gevaarte voor in Denderleeuw.

De standaard-beeldverhouding 16:9 wordt op het scherm ingevuld door meer dan 6,2 miljoen LED-pixels, waardoor een beeldkwaliteit van bijna 4K benaderd wordt. Zo moeten ook ondertitels en details bij uiteenlopende omstandigheden goed zichtbaar zijn voor het publiek. Het scherm kan bovendien 360 graden draaien voor een optimale kijkhoek.

Het scherm wordt met een vrachtwagen ter plaatse getrokken en kan bij aankomst op één uur tijd klaar zijn. De opstelling is volgens de zaakvoerder ook bestand tegen uitdagende weersomstandigheden zoals wind. Zo zou het scherm overeind blijven bij een windkracht van 7 beaufort, zonder spankabels. In uiterste omstandigheden wordt de gebruikte oppervlakte teruggebracht. In dat geval worden enkele modules wel ingeplooid en het gebruikte oppervlakte verkleind.

HD Ledshine verhuurt het scherm voor bijna 20.000 euro voor de eerste dag, maar de daaropvolgende dagen zijn een flink pak goedkoper.

Bron: Belga

Het scherm dat het huidige record van 100 vierkante meter overtreft, werd ontworpen en ontwikkeld door Jans Creacar NV in Hoeselt. Zaakvoerder Tony Winters van HD Ledshine, dat het scherm aankocht om te verhuren, stelde het gevaarte voor in Denderleeuw.De standaard-beeldverhouding 16:9 wordt op het scherm ingevuld door meer dan 6,2 miljoen LED-pixels, waardoor een beeldkwaliteit van bijna 4K benaderd wordt. Zo moeten ook ondertitels en details bij uiteenlopende omstandigheden goed zichtbaar zijn voor het publiek. Het scherm kan bovendien 360 graden draaien voor een optimale kijkhoek.Het scherm wordt met een vrachtwagen ter plaatse getrokken en kan bij aankomst op één uur tijd klaar zijn. De opstelling is volgens de zaakvoerder ook bestand tegen uitdagende weersomstandigheden zoals wind. Zo zou het scherm overeind blijven bij een windkracht van 7 beaufort, zonder spankabels. In uiterste omstandigheden wordt de gebruikte oppervlakte teruggebracht. In dat geval worden enkele modules wel ingeplooid en het gebruikte oppervlakte verkleind.HD Ledshine verhuurt het scherm voor bijna 20.000 euro voor de eerste dag, maar de daaropvolgende dagen zijn een flink pak goedkoper.Bron: Belga