Belgisch digitaal krantenplatform van start

17/09/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 16/09/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Gopress, de digitale 'kranten- en magazinekiosk' van de Belgische uitgevers, is gelanceerd. Via Gopress kan je kranten en tijdschriften lezen op je smartphone, tablet, laptop en pc.

Belgisch digitaal krantenplatform van start

Vanaf vandaag kan je 38 Belgische en Nederlandse kranten en tijdschriften kopen, lezen en delen op zowel iPhone, iPad als Android-apparaten. Gopress is geen native app, en is dus niet gebonden aan een bepaald toestel of besturingssysteem.

Omdat de applicatie ontwikkeld werd in HTML5 en op basis van responsive design, is ze vrij raadpleegbaar via de browsers van smartphones en tablets. Voor gebruikers volstaat het met een mobiel toestel naar www.gopress.be te surfen en de toepassing desgewenst toe te voegen aan het beginscherm.

De Belgische uitgevers vermijden zo dat ze moeten betalen aan bedrijven zoals Apple, die een deel van de koek opeisen wanneer er met native apps in een applicatiewinkel wordt gewerkt.

Wie een krant koopt via Gopress, kan ze later trouwens terug opvragen op eender welk ander toestel. Ook betalen zou vlot moeten gaan. Dat kan via sms, telefoon, e-banking of kredietkaart. Registreren kan via Facebook, Twitter, LinkedIn of mail. (Bron: DataNews)

Lees meer over: