De tentoonstelling O is not a Circle focust op de cirkel als vorm of typografisch element binnen een ontwerp. Er zijn affiches van Belgische ontwerpers als Paul Ibou, Johan Mahieu, Peter Van de Cotte en Kim Beirnaert te bewonderen.

Met de tentoonstelling O is not a Circle brengt het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp een reeks affiches samen waarin de cirkel centraal staat. De affiches werden los van periode, situatie of ontwerper geselecteerd uit een Brusselse privéverzameling.

O is not a Circle is te bezichtigen tot 31 oktober 2020 in een vitrine van het Rivoli-gebouw aan de De Praeterestraat. De tentoonstelling is het startschot van een reeks van vijf tentoonstellingen door het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp bij de Brusselse galerie Rossicontemporary.

Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp werd eind 2019 opgericht door Pia Jaques de Dixmude, Leroy Meyer en Timon Bloemen, een groep jonge grafisch ontwerpers, onderzoekers en curators. Het Instituut is een onafhankelijke organisatie die fungeert als kenniscentrum en presentatieplatform voor grafisch ontwerp in en uit België. Zonder eigen museum of hoofdkantoor organiseert het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp thematische tentoonstellingen op wisselende locaties in heel België. Het Instituut onderzoekt, documenteert en onthult de geschiedenis van grafisch ontwerp in België en biedt een platform voor hedendaagse trends binnen het grafisch ontwerp.

Rossicontemporary, gelegen in het Rivoli-gebouw aan de Bascule/Waterloosesteenweg, werd op 1 september 2008 geopend door de Italiaanse maar in Brussel gevestigde kunsthistoricus Francesco Rossi. Rossicontemporary focust op jong opkomend talent als Bert Huyghe, Francois Jacob en Lore Stessel.

meer info:

www.belgischinstituutgrafischontwerp.be

www.rossicontemporary.be

De tentoonstelling O is not a Circle focust op de cirkel als vorm of typografisch element binnen een ontwerp. Er zijn affiches van Belgische ontwerpers als Paul Ibou, Johan Mahieu, Peter Van de Cotte en Kim Beirnaert te bewonderen.Met de tentoonstelling O is not a Circle brengt het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp een reeks affiches samen waarin de cirkel centraal staat. De affiches werden los van periode, situatie of ontwerper geselecteerd uit een Brusselse privéverzameling. O is not a Circle is te bezichtigen tot 31 oktober 2020 in een vitrine van het Rivoli-gebouw aan de De Praeterestraat. De tentoonstelling is het startschot van een reeks van vijf tentoonstellingen door het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp bij de Brusselse galerie Rossicontemporary.Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp werd eind 2019 opgericht door Pia Jaques de Dixmude, Leroy Meyer en Timon Bloemen, een groep jonge grafisch ontwerpers, onderzoekers en curators. Het Instituut is een onafhankelijke organisatie die fungeert als kenniscentrum en presentatieplatform voor grafisch ontwerp in en uit België. Zonder eigen museum of hoofdkantoor organiseert het Belgisch Instituut Grafisch Ontwerp thematische tentoonstellingen op wisselende locaties in heel België. Het Instituut onderzoekt, documenteert en onthult de geschiedenis van grafisch ontwerp in België en biedt een platform voor hedendaagse trends binnen het grafisch ontwerp.Rossicontemporary, gelegen in het Rivoli-gebouw aan de Bascule/Waterloosesteenweg, werd op 1 september 2008 geopend door de Italiaanse maar in Brussel gevestigde kunsthistoricus Francesco Rossi. Rossicontemporary focust op jong opkomend talent als Bert Huyghe, Francois Jacob en Lore Stessel.meer info:www.belgischinstituutgrafischontwerp.bewww.rossicontemporary.be