Voorzitter van deze Associatie is Paul Pissens (B) en vice-voorzitter is Joost Simons (NL). Om juridische redenen wordt de Nederlandse inbreng in deze associatie geleverd via de eveneens opgerichte Stichting Golfkarton. De Belgische Vereniging van Golfkartonfabrikanten en de Nederlandse Vereniging Golfkarton houden daarmee op te bestaan.

Per 1 januari 2016 is de heer Peter van Ostaijen benoemd tot directeur van genoemde Stichting en eveneens tot secretaris van CBA, welke laatste functie hij vervult met Lieve Vanlierde medesecretaris aan Belgische zijde.

De Belgische leden zijn Allbox (Harelbeke), Pacapime (Halle), DS Smith Packaging Belgium (Gent), Smurfit Kappa Cartomills (Ghlin), Smurfit Kappa Turnhout (Turnhout) en VPK Packaging (Oudegem).

Golfkartonindustrie

"De golfkartonindustrie produceert een grote variëteit aan omverpakkingen, displays en trays. Voor food- en non-foodproducten is golfkarton de meest gebruikte transportverpakking. Dit geldt des te meer voor de groeiende e-commerce markt waar het gaat om leveringen van online-bestellingen. Sterkte, flexibiliteit, bedrukbaarheid en milieuprestaties zijn de belangrijkste eigenschappen. Duurzaamheid en innovatie zijn klantgerichte speerpunten voor uiteenlopende productieketens. Daarmee is de industrie uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de gewenste verdere ontwikkeling naar een circulaire economie," aldus het CBA.

Meer info over de vereniging op www.golfkarton.org

Voorzitter van deze Associatie is Paul Pissens (B) en vice-voorzitter is Joost Simons (NL). Om juridische redenen wordt de Nederlandse inbreng in deze associatie geleverd via de eveneens opgerichte Stichting Golfkarton. De Belgische Vereniging van Golfkartonfabrikanten en de Nederlandse Vereniging Golfkarton houden daarmee op te bestaan. Per 1 januari 2016 is de heer Peter van Ostaijen benoemd tot directeur van genoemde Stichting en eveneens tot secretaris van CBA, welke laatste functie hij vervult met Lieve Vanlierde medesecretaris aan Belgische zijde.De Belgische leden zijn Allbox (Harelbeke), Pacapime (Halle), DS Smith Packaging Belgium (Gent), Smurfit Kappa Cartomills (Ghlin), Smurfit Kappa Turnhout (Turnhout) en VPK Packaging (Oudegem).Golfkartonindustrie"De golfkartonindustrie produceert een grote variëteit aan omverpakkingen, displays en trays. Voor food- en non-foodproducten is golfkarton de meest gebruikte transportverpakking. Dit geldt des te meer voor de groeiende e-commerce markt waar het gaat om leveringen van online-bestellingen. Sterkte, flexibiliteit, bedrukbaarheid en milieuprestaties zijn de belangrijkste eigenschappen. Duurzaamheid en innovatie zijn klantgerichte speerpunten voor uiteenlopende productieketens. Daarmee is de industrie uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de gewenste verdere ontwikkeling naar een circulaire economie," aldus het CBA.Meer info over de vereniging op www.golfkarton.org