"Deze transactie versterkt ons in ons streven om op termijn de belangrijkste speler voor ochtenddistributie te worden op de Finse markt, en Sanoma zal daarbij een belangrijke partner blijven", stelt Michel d'Alessandro, de CEO van PPP Group. In België is PPP een van de drie kandidaten die momenteel in de running is voor de krantenconcessie.

Sinds 2017 is PPP actief in Finland, waar de bedeling niet via een concessie gereguleerd wordt zoals bij ons. De Belgische krantenbedeler kan er sindsdien een jaarlijkse groei van 20 procent voorleggen.

PPP staat er momenteel in voor de verdeling van de dagelijkse pers, periodieken en bepaalde administratieve briefwisseling in de regio's Ostrobothnia en West-Uusimaa. Vanaf 1 november 2023 komt daar Centraal-Uusimaa bij, en vanaf 1 april 2024 ook Oost-Uusimaa, dat momenteel nog door het Finse Posti beheerd wordt. Op de hoofdstad na zal PPP dan in heel Uusimaa verantwoordelijk zijn voor de vroege distributie van de Helsingin Sanomat-productfamilie.

"Zelfs in een snel veranderend medialandschap blijft er een duidelijke vraag en een specifieke rol weggelegd voor papieren kranten", zegt Timo Tassi, verantwoordelijk voor de afdeling Productie en Logistiek van Sanoma Media Finland.

"Deze transactie versterkt ons in ons streven om op termijn de belangrijkste speler voor ochtenddistributie te worden op de Finse markt, en Sanoma zal daarbij een belangrijke partner blijven", stelt Michel d'Alessandro, de CEO van PPP Group. In België is PPP een van de drie kandidaten die momenteel in de running is voor de krantenconcessie.Sinds 2017 is PPP actief in Finland, waar de bedeling niet via een concessie gereguleerd wordt zoals bij ons. De Belgische krantenbedeler kan er sindsdien een jaarlijkse groei van 20 procent voorleggen.PPP staat er momenteel in voor de verdeling van de dagelijkse pers, periodieken en bepaalde administratieve briefwisseling in de regio's Ostrobothnia en West-Uusimaa. Vanaf 1 november 2023 komt daar Centraal-Uusimaa bij, en vanaf 1 april 2024 ook Oost-Uusimaa, dat momenteel nog door het Finse Posti beheerd wordt. Op de hoofdstad na zal PPP dan in heel Uusimaa verantwoordelijk zijn voor de vroege distributie van de Helsingin Sanomat-productfamilie."Zelfs in een snel veranderend medialandschap blijft er een duidelijke vraag en een specifieke rol weggelegd voor papieren kranten", zegt Timo Tassi, verantwoordelijk voor de afdeling Productie en Logistiek van Sanoma Media Finland.