Die beslissing geldt niet voor de megadrukkerij van de groep in Gütersloh, wegens de nauwe banden daarvan met de uitgeversactiviteiten.

Tot nu toe maakten de drukkerijen van Bertelsmann deel uit van Arvato, de afdeling van Bertelsmann die callcenters beheert en ook logistieke en informaticadiensten verleent. De oprichting van de nieuwe dochtermaatschappij is de eerste belangrijke beslissing van de nieuwe voorzitter van de groep, Thomas Rabe, die op 1 januari zijn functie heeft opgenomen.

De nieuwe eenheid boekt een omzet van 1,2 miljard € met 4.200 werknemers en heeft vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en de VS. Volgens Bertelsmann zal die stap de structuren van Arvato vereenvoudigen zodat die afdeling zich op groeiactiviteiten en op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten kan toeleggen. Sommige waarnemers vermoeden echter dat die stap een voorbereiding is op de verkoop van de drukafdeling.

Die beslissing geldt niet voor de megadrukkerij van de groep in Gütersloh, wegens de nauwe banden daarvan met de uitgeversactiviteiten. Tot nu toe maakten de drukkerijen van Bertelsmann deel uit van Arvato, de afdeling van Bertelsmann die callcenters beheert en ook logistieke en informaticadiensten verleent. De oprichting van de nieuwe dochtermaatschappij is de eerste belangrijke beslissing van de nieuwe voorzitter van de groep, Thomas Rabe, die op 1 januari zijn functie heeft opgenomen. De nieuwe eenheid boekt een omzet van 1,2 miljard € met 4.200 werknemers en heeft vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en de VS. Volgens Bertelsmann zal die stap de structuren van Arvato vereenvoudigen zodat die afdeling zich op groeiactiviteiten en op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten kan toeleggen. Sommige waarnemers vermoeden echter dat die stap een voorbereiding is op de verkoop van de drukafdeling.