Bertelsmann noemt de overcapaciteit op de diepdrukmarkt, met als gevolg voortdurende prijserosie en verder oplopende verliezen, als belangrijkste reden voor de aangekondigde sluiting. "Al meer dan tien jaar krimpt de grafische industrie structureel. Met name de vraag naar catalogi in grote oplages is sterk afgenomen." De ingreep betreft naast de diepdrukkerij ook de bijbehorende binderijactiviteiten; in totaal verliezen zo'n 670 vaste medewerkers hun baan. Het bedrijf belooft een sociaal plan en gaat in gesprek met de vakbonden. Vakbond Verdi verwijt in vakblad Deutscher Drucker het concern een 'mislukte strategie'. Bovendien werden in 2017 nog loonsverlagingen doorgevoerd in de Prinovis-drukkerijen van BPG: "Nu betalen zij alsnog de prijs."

De wereldwijd opererende Bertelsmann Group, onder meer ook actief in de televisiewereld (RTL Group) en uitgeverij (Gruner + Jahr), rapporteerde over 2018 een omzet van 17,7 miljard euro (2017: 17,2 miljard) en een winst van ruim 1,1 miljard euro (2017: bijna 1,2 miljard). De Bertelsmann Printing Group (BPG) droeg in 2018 1,639 miljard bij aan de omzet (2017: 1,681).

BPG bestaat uit de Duitse offsetdrukkerijen Mohn Media, GGP Media en Vogel Druck, de Prinovis-diepdrukkerijen in Ahrensburg, Dresden, Neurenberg en het Britse Liverpool, en drie offset/digitale drukkerijen in de VS. Van de in totaal 117.000 medewerkers van de Bertelsmann Group werken er 8.245 bij BPG. Bertelsmann stelt nu een nieuwe directeur aan voor de drukkerijen-divisie: Dirk Kemmerer moet de BPG-bedrijven intensiever laten samenwerken, onder andere door de organisatiestructuren te standaardiseren en ondersteunende taken te delen.

Bertelsmann noemt de overcapaciteit op de diepdrukmarkt, met als gevolg voortdurende prijserosie en verder oplopende verliezen, als belangrijkste reden voor de aangekondigde sluiting. "Al meer dan tien jaar krimpt de grafische industrie structureel. Met name de vraag naar catalogi in grote oplages is sterk afgenomen." De ingreep betreft naast de diepdrukkerij ook de bijbehorende binderijactiviteiten; in totaal verliezen zo'n 670 vaste medewerkers hun baan. Het bedrijf belooft een sociaal plan en gaat in gesprek met de vakbonden. Vakbond Verdi verwijt in vakblad Deutscher Drucker het concern een 'mislukte strategie'. Bovendien werden in 2017 nog loonsverlagingen doorgevoerd in de Prinovis-drukkerijen van BPG: "Nu betalen zij alsnog de prijs."De wereldwijd opererende Bertelsmann Group, onder meer ook actief in de televisiewereld (RTL Group) en uitgeverij (Gruner + Jahr), rapporteerde over 2018 een omzet van 17,7 miljard euro (2017: 17,2 miljard) en een winst van ruim 1,1 miljard euro (2017: bijna 1,2 miljard). De Bertelsmann Printing Group (BPG) droeg in 2018 1,639 miljard bij aan de omzet (2017: 1,681).BPG bestaat uit de Duitse offsetdrukkerijen Mohn Media, GGP Media en Vogel Druck, de Prinovis-diepdrukkerijen in Ahrensburg, Dresden, Neurenberg en het Britse Liverpool, en drie offset/digitale drukkerijen in de VS. Van de in totaal 117.000 medewerkers van de Bertelsmann Group werken er 8.245 bij BPG. Bertelsmann stelt nu een nieuwe directeur aan voor de drukkerijen-divisie: Dirk Kemmerer moet de BPG-bedrijven intensiever laten samenwerken, onder andere door de organisatiestructuren te standaardiseren en ondersteunende taken te delen.