De vestiging in Itzehoe, die talrijke tijdschriften drukt, is een van de vijf sites van Prinovis, de grootste diepdrukker in Europa. Prinovis is voor 75% eigendom van Bertelsmann en voor 25% van uitgeverij Axel Springer. Volgens Bertelsmann hebben de crisis in de grafische sector en de overcapaciteit op de Europese markt een structurele onderbenutting van de capaciteit van Prinovis tot gevolg wat op het bedrijfsrendement weegt.

Prinovis telt in totaal 3.800 werknemers en exploiteert vier sites in Duitsland (Ahrensburg, Dresden, Itzehoe en Nurnberg) plus nog een site in Groot-Brittannië (Liverpool). De sluiting van Itzehoe, waardoor 750 vaste en 250 tijdelijke banen verloren gaan, vertegenwoordigt een besparing van 20 miljoen € per jaar. De andere sites zouden niet door de herstructurering getroffen worden.

De vestiging in Itzehoe, die talrijke tijdschriften drukt, is een van de vijf sites van Prinovis, de grootste diepdrukker in Europa. Prinovis is voor 75% eigendom van Bertelsmann en voor 25% van uitgeverij Axel Springer. Volgens Bertelsmann hebben de crisis in de grafische sector en de overcapaciteit op de Europese markt een structurele onderbenutting van de capaciteit van Prinovis tot gevolg wat op het bedrijfsrendement weegt. Prinovis telt in totaal 3.800 werknemers en exploiteert vier sites in Duitsland (Ahrensburg, Dresden, Itzehoe en Nurnberg) plus nog een site in Groot-Brittannië (Liverpool). De sluiting van Itzehoe, waardoor 750 vaste en 250 tijdelijke banen verloren gaan, vertegenwoordigt een besparing van 20 miljoen € per jaar. De andere sites zouden niet door de herstructurering getroffen worden.