Best-Matic, een familiebedrijf uit Mechelen, is al sinds 40 jaar gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van machines voor de afwerkingssector. Onlangs heeft de Mechelse distributeur een partnership gesloten met Scodix, de Israëlische constructeur van veredelingssystemen. Daardoor breidt Best-Matic dat sinds 2019 ook al de analoge stans- en veredelingssystemen van Kama in portefeuille heeft, zijn aanbod afwerkingsmachines nog verder uit. De technologie van Scodix maakt het mogelijk om spotvernis of folie digitaal aan te brengen. "Dat betekent dat we elk vel uniek kunnen maken en dat zelfs kleine oplagen probleemloos en rendabel met een Scodix geproduceerd kunnen worden," aldus directeur Wim Saey van Best-Matic.

Scodix biedt twee modellen aan: het instapmodel Scodix Ultra 101 en de Scodix Ultra 202. Het basismodel dat offsetdrukwerk, prints van HP Indigo en gelamineerde dragers kan verwerken, biedt zes veredelingsmodelijkheden die onderling te combineren zijn (bijv.: foliedruk, glitters, vernis, enz.). Het grote model voegt daar nog 3 extra mogelijkheden aan toe - o.a. braille - en is uitgerust met vier polymeertanks (tegen één reservoir voor de Scodix Ultra 101).

Drie Belgische bedrijven beschikken al over een machine van Scodix: VD Drukkerij, Buromac en Dele Printing.

Best-Matic, een familiebedrijf uit Mechelen, is al sinds 40 jaar gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van machines voor de afwerkingssector. Onlangs heeft de Mechelse distributeur een partnership gesloten met Scodix, de Israëlische constructeur van veredelingssystemen. Daardoor breidt Best-Matic dat sinds 2019 ook al de analoge stans- en veredelingssystemen van Kama in portefeuille heeft, zijn aanbod afwerkingsmachines nog verder uit. De technologie van Scodix maakt het mogelijk om spotvernis of folie digitaal aan te brengen. "Dat betekent dat we elk vel uniek kunnen maken en dat zelfs kleine oplagen probleemloos en rendabel met een Scodix geproduceerd kunnen worden," aldus directeur Wim Saey van Best-Matic.Scodix biedt twee modellen aan: het instapmodel Scodix Ultra 101 en de Scodix Ultra 202. Het basismodel dat offsetdrukwerk, prints van HP Indigo en gelamineerde dragers kan verwerken, biedt zes veredelingsmodelijkheden die onderling te combineren zijn (bijv.: foliedruk, glitters, vernis, enz.). Het grote model voegt daar nog 3 extra mogelijkheden aan toe - o.a. braille - en is uitgerust met vier polymeertanks (tegen één reservoir voor de Scodix Ultra 101).Drie Belgische bedrijven beschikken al over een machine van Scodix: VD Drukkerij, Buromac en Dele Printing.