Fespa nam in februari al preventieve maatregelen door mensen die recent nog in China waren te weren van de beursvloer. De afname van het aantal exposanten uit China leidde vervolgens tot het schrappen van een hal uit het programma. Nu de epidemie zich ook binnen Europa verspreidt, heeft de organisatie besloten met Fespa Global Print Expo 2020 (en de gelijktijdige European Sign Expo 2020 en Sportswear Pro 2020) uit te wijken naar een latere datum.

Messe Düsseldorf heeft vrijwel alle beurzen die daar in maart en april zouden plaatsvinden, waaronder de jaarlijkse ProWein, uit de agenda geschrapt. Er wordt gezocht naar nieuwe data; enkele evenementen staan inmiddels in september weer op het programma, maar ProWein keert pas volgend jaar weer terug. De beursorganisatie benadrukt dat ze 'op dit moment' niet de intentie heeft Interpack (in mei) of Drupa (in juni) uit te stellen.

Ondertussen is de Parijse boekenbeurs Livre (20-23 maart) afgelast. Ook de jaarlijkse kinderboekenbeurs in Bologna, eind maart, gaat niet door en is voorlopig verplaatst naar 4-7 mei. De befaamde Leipziger Buchmesse gaat niet door vanwege de corona-epidemie. Er werden van 12 tot en met 15 maart 2.500 standhouders en 280.000 bezoekers verwacht. "In de 70-jarige geschiedenis van de beurs hebben we nog nooit zo'n moeilijke beslissing moeten nemen", aldus de organisatie. Ook de London Bookfair laat weten dat ze de aanstaande editie van 10 tot en met 12 maart overslaat en pas volgend jaar de draad weer oppakt.

Fespa nam in februari al preventieve maatregelen door mensen die recent nog in China waren te weren van de beursvloer. De afname van het aantal exposanten uit China leidde vervolgens tot het schrappen van een hal uit het programma. Nu de epidemie zich ook binnen Europa verspreidt, heeft de organisatie besloten met Fespa Global Print Expo 2020 (en de gelijktijdige European Sign Expo 2020 en Sportswear Pro 2020) uit te wijken naar een latere datum.Messe Düsseldorf heeft vrijwel alle beurzen die daar in maart en april zouden plaatsvinden, waaronder de jaarlijkse ProWein, uit de agenda geschrapt. Er wordt gezocht naar nieuwe data; enkele evenementen staan inmiddels in september weer op het programma, maar ProWein keert pas volgend jaar weer terug. De beursorganisatie benadrukt dat ze 'op dit moment' niet de intentie heeft Interpack (in mei) of Drupa (in juni) uit te stellen.Ondertussen is de Parijse boekenbeurs Livre (20-23 maart) afgelast. Ook de jaarlijkse kinderboekenbeurs in Bologna, eind maart, gaat niet door en is voorlopig verplaatst naar 4-7 mei. De befaamde Leipziger Buchmesse gaat niet door vanwege de corona-epidemie. Er werden van 12 tot en met 15 maart 2.500 standhouders en 280.000 bezoekers verwacht. "In de 70-jarige geschiedenis van de beurs hebben we nog nooit zo'n moeilijke beslissing moeten nemen", aldus de organisatie. Ook de London Bookfair laat weten dat ze de aanstaande editie van 10 tot en met 12 maart overslaat en pas volgend jaar de draad weer oppakt.