Laurence Ramboux en Alexander Lemayeur stomen hun familiale drukkerij Beyaert Printing, gevestigd in Waregem, klaar voor de toekomst. De roots van de drukkerij gaan terug tot in 1882. Ramboux en Lemayeur vormen sinds 2020 de zesde generatie die aan het hoofd staat van het bedrijf.

Beyaert Printing, goed voor een omzet van ongeveer 12 miljoen euro met een veertigtal werknemers, is gespecialiseerd in grootformaat offset (tot 1510x2050 mm), verpakkingen in vouwkarton en digitale printprojecten.

Twee nieuwe persen

De eigenaars investeren volop in een modern productieapparaat. De drukkerij draait op vijf offsetpersen (KBA, Manroland en Heidelberg), twee digitale printers (Agfa Jeti Tauro H3000 en HP Scitex 11000) en afwerkapparatuur (stansen, lijmen, plotten op machines van o.a. BOBST).

Dit najaar vervangt Wifac een Heidelberg-pers door een nieuwe 6-kleuren Rapida 106 van Koenig & Bauer met een conventionele vernisunit. Deze verhoogde pers, bestemd voor de productie van hoogwaardig verpakkingsdrukwerk, is voorzien van geautomatiseerde logistiek.

Volgend jaar volgt de vervanging van een bestaande Rapida 162-pers door de nieuwste generatie 5-kleuren Rapida 164, uitgerust met een hybride laktoren voor zowel conventionele als UV-lak. Ook deze pers is verregaand geautomatiseerd en uitgerust met inline meetapparatuur voor constante kwaliteitscontrole.

De laatste twee jaar investeerden Laurence Ramboux en Alexander Lemayeur ongeveer 8 miljoen euro in de modernisering van het machinepark. Het gaat niet alleen om de nieuwe drukpersen, maar ook om een nieuwe stansmachine (BOBST Novacut ER), een lijmstraat, logistiek, enzovoort.

Laurence Ramboux en Alexander Lemayeur stomen hun familiale drukkerij Beyaert Printing, gevestigd in Waregem, klaar voor de toekomst. De roots van de drukkerij gaan terug tot in 1882. Ramboux en Lemayeur vormen sinds 2020 de zesde generatie die aan het hoofd staat van het bedrijf.Beyaert Printing, goed voor een omzet van ongeveer 12 miljoen euro met een veertigtal werknemers, is gespecialiseerd in grootformaat offset (tot 1510x2050 mm), verpakkingen in vouwkarton en digitale printprojecten.De eigenaars investeren volop in een modern productieapparaat. De drukkerij draait op vijf offsetpersen (KBA, Manroland en Heidelberg), twee digitale printers (Agfa Jeti Tauro H3000 en HP Scitex 11000) en afwerkapparatuur (stansen, lijmen, plotten op machines van o.a. BOBST).Dit najaar vervangt Wifac een Heidelberg-pers door een nieuwe 6-kleuren Rapida 106 van Koenig & Bauer met een conventionele vernisunit. Deze verhoogde pers, bestemd voor de productie van hoogwaardig verpakkingsdrukwerk, is voorzien van geautomatiseerde logistiek.Volgend jaar volgt de vervanging van een bestaande Rapida 162-pers door de nieuwste generatie 5-kleuren Rapida 164, uitgerust met een hybride laktoren voor zowel conventionele als UV-lak. Ook deze pers is verregaand geautomatiseerd en uitgerust met inline meetapparatuur voor constante kwaliteitscontrole.De laatste twee jaar investeerden Laurence Ramboux en Alexander Lemayeur ongeveer 8 miljoen euro in de modernisering van het machinepark. Het gaat niet alleen om de nieuwe drukpersen, maar ook om een nieuwe stansmachine (BOBST Novacut ER), een lijmstraat, logistiek, enzovoort.