De feedback bij bezoekers, exposanten en andere stakeholders over de voorbije editie van Labelexpo Europe blijkt overwegend positief. Volgens organisator Tarsus ontving de internationale vakbeurs dit jaar 35.889 bezoekers uit 138 landen. "Landen als Duitsland, Frankrijk en Italië waren bijzonder goed vertegenwoordigd met grote bezoekersdelegaties", duidt de organisator.

"We hebben ook een herboekingspercentage van 96 procent gehaald voor Labelexpo Europe 2025, wat veelbelovend is voor onze eerste show in Barcelona", zegt Jade Grace, de managing director van Labelexpo Global Series.

Digitaal drukwerk

Labelexpo evolueert steeds meer naar een brede beurs voor verpakkingsdrukwerk. Op de beursvloer, in totaal goed voor negen hallen en 36.588 vierkante meter oppervlakte, was heel wat digitaal geproduceerd drukwerk te zien. Bij Xeikon bijvoorbeeld werd er geprint op de nieuwe TX-500 Titon tonerpers, bij het Japanse Screen was de Truepress Pac520P voor het eerst te zien. HP lanceerde de 200K mid-web digitale pers, de opvolger van de HP Indigo 20000.

OMET maakte zijn debuut op de beurs met zijn KFlex modulaire flexo-platform., Bart Vercammen
OMET maakte zijn debuut op de beurs met zijn KFlex modulaire flexo-platform. © Bart Vercammen

Comeback voor flexo

De flexotechnologie was weer helemaal terug op deze Labelexpo met spelers zoals Nilpeter, Lombardi en Bobst. Het Italiaanse OMET maakte zijn debuut op de beurs met zijn KFlex modulaire flexo-platform en Mark Andy lanceerde de Pro Series flexopers, die kan worden geüpgraded naar een hybride machine.

CERM, Esko, Xeikon, Kurz, Grafotronic en Fedrigoni werkten samen aan een live demo in de 'Automation Arena'., Bart Vercammen
CERM, Esko, Xeikon, Kurz, Grafotronic en Fedrigoni werkten samen aan een live demo in de 'Automation Arena'. © Bart Vercammen

De volgende editie van Labelexpo Europe vindt plaats van 16 tot 19 september in Fira in Barcelona.

Een uitgebreid verslag over Labelexpo Europe in Brussel kan u nalezen in onze volgende printedities: in Verpakking & Label Magazine (12/10) en Grafisch Nieuws (31/10 en 30/11).

De feedback bij bezoekers, exposanten en andere stakeholders over de voorbije editie van Labelexpo Europe blijkt overwegend positief. Volgens organisator Tarsus ontving de internationale vakbeurs dit jaar 35.889 bezoekers uit 138 landen. "Landen als Duitsland, Frankrijk en Italië waren bijzonder goed vertegenwoordigd met grote bezoekersdelegaties", duidt de organisator."We hebben ook een herboekingspercentage van 96 procent gehaald voor Labelexpo Europe 2025, wat veelbelovend is voor onze eerste show in Barcelona", zegt Jade Grace, de managing director van Labelexpo Global Series.Labelexpo evolueert steeds meer naar een brede beurs voor verpakkingsdrukwerk. Op de beursvloer, in totaal goed voor negen hallen en 36.588 vierkante meter oppervlakte, was heel wat digitaal geproduceerd drukwerk te zien. Bij Xeikon bijvoorbeeld werd er geprint op de nieuwe TX-500 Titon tonerpers, bij het Japanse Screen was de Truepress Pac520P voor het eerst te zien. HP lanceerde de 200K mid-web digitale pers, de opvolger van de HP Indigo 20000.De flexotechnologie was weer helemaal terug op deze Labelexpo met spelers zoals Nilpeter, Lombardi en Bobst. Het Italiaanse OMET maakte zijn debuut op de beurs met zijn KFlex modulaire flexo-platform en Mark Andy lanceerde de Pro Series flexopers, die kan worden geüpgraded naar een hybride machine.De volgende editie van Labelexpo Europe vindt plaats van 16 tot 19 september in Fira in Barcelona.