"Bild ohne Bilder". Met deze actie zette de redactie van Bild de belangrijkheid van beelden als dragers van informatie extra in de verf. De redactie wilde met het initiatief aantonen dat met alleen maar tekst, de weergave van nieuwsfeiten onvolledig is. Beelden verrijken de inhoud en een goed beeld vertelt meer dan duizend woorden. Een krant zonder foto's is maar een half product.

De actie van de journalisten is een pleidooi voor het expliciete gebruik van foto's. Over het gebruik van bepaalde beelden mag geen discussie bestaan. De werkelijkheid mag niet worden verbloemd.

"Bild ohne Bilder". Met deze actie zette de redactie van Bild de belangrijkheid van beelden als dragers van informatie extra in de verf. De redactie wilde met het initiatief aantonen dat met alleen maar tekst, de weergave van nieuwsfeiten onvolledig is. Beelden verrijken de inhoud en een goed beeld vertelt meer dan duizend woorden. Een krant zonder foto's is maar een half product.De actie van de journalisten is een pleidooi voor het expliciete gebruik van foto's. Over het gebruik van bepaalde beelden mag geen discussie bestaan. De werkelijkheid mag niet worden verbloemd.