Van de boksster Nicola Adams over de wielrenner Bradley Wiggins en de tennisser Andy Murray tot de roeisters Helen Glover en Heather Stanning - elke Britse winnaar van een gouden medaille kreeg een postzegel met zijn of haar beeltenis en met als illustratie een foto die tijdens de wedstrijd zelf of tijdens de overhandiging van de medailles genomen was. De zegels werden onmiddellijk ontworpen en gedrukt en waren vanaf de volgende middag in meer dan 500 grote postkantoren over heel Groot-Brittannië te koop.

Om die opdracht tot een goed einde te brengen, had de Royal Mail tijdens de Spelen permanent een ploeg grafici en drukkers gemobiliseerd. Om de medaillewinnaars te eren, hebben de Britse postdiensten in de geboortesteden van de Olympische kampioenen telkens ook een van de bekende rode brievenbussen in het goud geschilderd.

Van de boksster Nicola Adams over de wielrenner Bradley Wiggins en de tennisser Andy Murray tot de roeisters Helen Glover en Heather Stanning - elke Britse winnaar van een gouden medaille kreeg een postzegel met zijn of haar beeltenis en met als illustratie een foto die tijdens de wedstrijd zelf of tijdens de overhandiging van de medailles genomen was. De zegels werden onmiddellijk ontworpen en gedrukt en waren vanaf de volgende middag in meer dan 500 grote postkantoren over heel Groot-Brittannië te koop. Om die opdracht tot een goed einde te brengen, had de Royal Mail tijdens de Spelen permanent een ploeg grafici en drukkers gemobiliseerd. Om de medaillewinnaars te eren, hebben de Britse postdiensten in de geboortesteden van de Olympische kampioenen telkens ook een van de bekende rode brievenbussen in het goud geschilderd.