Binnen 24 uur staan de Olympische kampioenen op een postzegel

13/08/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 12/08/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

De Royal Mail (de Britse postdienst) heeft tijdens de Olympische Spelen van Londen een huzarenstukje gerealiseerd. Voor elke gouden medaille die een Brit veroverde, werd binnen de 24 uur na de prestatie een nieuwe postzegel uitgegeven.

Binnen 24 uur staan de Olympische kampioenen op een postzegel

Van de boksster Nicola Adams over de wielrenner Bradley Wiggins en de tennisser Andy Murray tot de roeisters Helen Glover en Heather Stanning - elke Britse winnaar van een gouden medaille kreeg een postzegel met zijn of haar beeltenis en met als illustratie een foto die tijdens de wedstrijd zelf of tijdens de overhandiging van de medailles genomen was. De zegels werden onmiddellijk ontworpen en gedrukt en waren vanaf de volgende middag in meer dan 500 grote postkantoren over heel Groot-Brittannië te koop.

Om die opdracht tot een goed einde te brengen, had de Royal Mail tijdens de Spelen permanent een ploeg grafici en drukkers gemobiliseerd. Om de medaillewinnaars te eren, hebben de Britse postdiensten in de geboortesteden van de Olympische kampioenen telkens ook een van de bekende rode brievenbussen in het goud geschilderd.

Lees meer over: