Op de markt is er een groeiende behoefte aan nieuwe oplossingen voor het bedrukken van flexibele verpakkingen, vouwkarton en golfkarton. Het bedrukken van golfkarton is nog het gemakkelijkst te realiseren. Fuji (met Inca) en HP lanceerden dit jaar inkjetpersen voor golfkartonbedrukking op de markt.

Het beprinten van flexibele substraten met Prosper-koppen is echter minder waarschijnlijk. Ze spuiten watergebaseerde inkten en dat veroorzaakt drogingsproblemen op dit soort van dragers. Voor vouwkartonverpakkingen verloopt het productieproces efficiënter wanneer personalisatie rechtstreeks op de pers wordt aangebracht in plaats van op de stansmachine of de vouwdozenkleefmachine. Daar liggen opportuniteiten.

Verpakking is nog een grotendeels onontgonnen gebied voor digitaal printen. De HP Indigo 30000 B2-pers is ontworpen voor het bedrukken van vouwkarton, Canon leverde de eerste Océ Infinistream aan een Duitse beta-site en het drukken van verpakkingen maakt een belangrijk deel uit van de plannen van Landa. Ook Xeikon lonkt met zijn toekomstige Trillium-technologie naar de verpakkingsmarkt.

Op de markt is er een groeiende behoefte aan nieuwe oplossingen voor het bedrukken van flexibele verpakkingen, vouwkarton en golfkarton. Het bedrukken van golfkarton is nog het gemakkelijkst te realiseren. Fuji (met Inca) en HP lanceerden dit jaar inkjetpersen voor golfkartonbedrukking op de markt. Het beprinten van flexibele substraten met Prosper-koppen is echter minder waarschijnlijk. Ze spuiten watergebaseerde inkten en dat veroorzaakt drogingsproblemen op dit soort van dragers. Voor vouwkartonverpakkingen verloopt het productieproces efficiënter wanneer personalisatie rechtstreeks op de pers wordt aangebracht in plaats van op de stansmachine of de vouwdozenkleefmachine. Daar liggen opportuniteiten.Verpakking is nog een grotendeels onontgonnen gebied voor digitaal printen. De HP Indigo 30000 B2-pers is ontworpen voor het bedrukken van vouwkarton, Canon leverde de eerste Océ Infinistream aan een Duitse beta-site en het drukken van verpakkingen maakt een belangrijk deel uit van de plannen van Landa. Ook Xeikon lonkt met zijn toekomstige Trillium-technologie naar de verpakkingsmarkt.