"We proberen onze zeer innovatieve cultuur uit te bouwen en pro-activiteit op elk gebied te belonen", zegt Leonard Badet, head of Group Technology bij BOBST. "Het is belangrijk dat onze medewerkers experts zijn in hun vakgebied en dat we die expertise aanboren. De BOBST Inventor Award brengt duidelijke voordelen voor het bedrijf, maar misschien wel het belangrijkste, het positioneert de groep in de voorhoede van kwaliteitsinnovatie en als de leidende denker in de print- en verpakkingsindustrie."

Bepalen van printparameters

Fred Rostalski ontving de 'BOBST Inventor Award' voor zijn "Methode voor het bepalen van printparameters van een printmachine en testbank (Smart GPS 2.0)". Het patent werd in 2021 toegekend. De uitvinding van Rostalski maakt gebruik van camerascans met hoge resolutie om informatie over het clichéreliëf te bepalen en uiteindelijk de kwaliteit van drukproducten te verbeteren. De uitvinding maakt het mogelijk om vooraf het drukbeeld te visualiseren en vooraf ingestelde parameters voor de pers te bepalen, testen en corrigeren.

Door deze uitvinding wordt het werk van het vooraf instellen van het afdrukbeeld en het corrigeren van de afdrukparameters in het plaatmontageproces geïntegreerd, waardoor de perscyclustijden voor het instellen worden verkort en een langere levensduur van de looptijden mogelijk wordt.

"We proberen onze zeer innovatieve cultuur uit te bouwen en pro-activiteit op elk gebied te belonen", zegt Leonard Badet, head of Group Technology bij BOBST. "Het is belangrijk dat onze medewerkers experts zijn in hun vakgebied en dat we die expertise aanboren. De BOBST Inventor Award brengt duidelijke voordelen voor het bedrijf, maar misschien wel het belangrijkste, het positioneert de groep in de voorhoede van kwaliteitsinnovatie en als de leidende denker in de print- en verpakkingsindustrie."Fred Rostalski ontving de 'BOBST Inventor Award' voor zijn "Methode voor het bepalen van printparameters van een printmachine en testbank (Smart GPS 2.0)". Het patent werd in 2021 toegekend. De uitvinding van Rostalski maakt gebruik van camerascans met hoge resolutie om informatie over het clichéreliëf te bepalen en uiteindelijk de kwaliteit van drukproducten te verbeteren. De uitvinding maakt het mogelijk om vooraf het drukbeeld te visualiseren en vooraf ingestelde parameters voor de pers te bepalen, testen en corrigeren.Door deze uitvinding wordt het werk van het vooraf instellen van het afdrukbeeld en het corrigeren van de afdrukparameters in het plaatmontageproces geïntegreerd, waardoor de perscyclustijden voor het instellen worden verkort en een langere levensduur van de looptijden mogelijk wordt.