De Zwitserse machinebouwer Bobst stelt zijn nieuwe vlakbedstansmachine Mastercut 1.65 voor als een wereldpremière voor de afwerkingssector. Het gaat om een veelzijdige machine die ontworpen is om vol karton te verwerken en die met dezelfde efficiëntie gecacheerd karton en stevig golfkarton aanpakt.

Bij de ontwikkeling van deze machine heeft Bobst met professionals uit de verpakkingssector samengewerkt. "Uit de feedback op onze vraag wat ze van een vlakbedstansmachine verwachten, blijkt dat ze één enkele machine willen die alle types van substraten kan verwerken en tegelijk een hoge productiviteit en een onvergelijkbare productiekwaliteit biedt", vertelt Marco Lideo, productdirecteur bij Bobst.

"De Mastercut 1.65 komt aan al die behoeften tegemoet. De machine verwerkt zowel stevige als delicate substraten, van vol karton van 300 g tot tweezijdig gecacheerde dragers van 7 mm, en kan daarbij een snelheid van 7.000 vel/uur halen. Zijn grote stansvermogen biedt een optimale kwaliteit en precisie, ook voor complexe verpakkingsdozen", gaat hij voort.

Automatisering en connectiviteit

Bobst heeft een reeks van tools en technologieën gebundeld met het oog op een geautomatiseerde, geconnecteerde en duurzame productie van verpakkingen die de uitdagingen van de industrie 4.0 aankan. De Mastercut 1.65 "kan ook gekoppeld worden aan geconnecteerde randapparatuur (stroomafwaarts) om een volledige productielijn in het leven te roepen. De precisie van de machine en de ergonomische functies voor de kwaliteitscontrole maken het mogelijk om de hoeveelheid afval sterk te verminderen - en dat betekent een besparing op grondstoffen en een kostendaling.

Volgens Bobst is de Mastercut 1.65 ook de enige oplossing op de markt om golfkarton en gecacheerd karton van het formaat VII te stansen. Het snijvermogen van de machine kan tot 5,5 Nm bedragen waardoor substraten in vol karton optimaal gestanst kunnen worden.

De Zwitserse machinebouwer Bobst stelt zijn nieuwe vlakbedstansmachine Mastercut 1.65 voor als een wereldpremière voor de afwerkingssector. Het gaat om een veelzijdige machine die ontworpen is om vol karton te verwerken en die met dezelfde efficiëntie gecacheerd karton en stevig golfkarton aanpakt.Bij de ontwikkeling van deze machine heeft Bobst met professionals uit de verpakkingssector samengewerkt. "Uit de feedback op onze vraag wat ze van een vlakbedstansmachine verwachten, blijkt dat ze één enkele machine willen die alle types van substraten kan verwerken en tegelijk een hoge productiviteit en een onvergelijkbare productiekwaliteit biedt", vertelt Marco Lideo, productdirecteur bij Bobst. "De Mastercut 1.65 komt aan al die behoeften tegemoet. De machine verwerkt zowel stevige als delicate substraten, van vol karton van 300 g tot tweezijdig gecacheerde dragers van 7 mm, en kan daarbij een snelheid van 7.000 vel/uur halen. Zijn grote stansvermogen biedt een optimale kwaliteit en precisie, ook voor complexe verpakkingsdozen", gaat hij voort.Bobst heeft een reeks van tools en technologieën gebundeld met het oog op een geautomatiseerde, geconnecteerde en duurzame productie van verpakkingen die de uitdagingen van de industrie 4.0 aankan. De Mastercut 1.65 "kan ook gekoppeld worden aan geconnecteerde randapparatuur (stroomafwaarts) om een volledige productielijn in het leven te roepen. De precisie van de machine en de ergonomische functies voor de kwaliteitscontrole maken het mogelijk om de hoeveelheid afval sterk te verminderen - en dat betekent een besparing op grondstoffen en een kostendaling.Volgens Bobst is de Mastercut 1.65 ook de enige oplossing op de markt om golfkarton en gecacheerd karton van het formaat VII te stansen. Het snijvermogen van de machine kan tot 5,5 Nm bedragen waardoor substraten in vol karton optimaal gestanst kunnen worden.