De Expertfold 165, een modulaire vouw- en lijmmachine die breder is dan de Expertfold 145, is uitgerust met twee nieuwe modules voor de e-commercemarkt. Het gaat om de modules Polyvacuum en Gyrobox die ook al voor de Masterfold 170 en 230 van Bobst aangeboden werden. Die twee modules kunnen nu ook op de Expertfold 165 gebruikt worden om verpakkingsdozen te vouwen en te lijmen.

Complexe dozen

Met de Polyvacuum-module kunnen speciale vouwsystemen uitgebreid worden met eenheden om zelfklevende banden en stroken - die bij e-commercedozen nodig zijn - aan te brengen. De module Gyrobox kan dan weer de posities van de producten in hoeken van 0 tot 180° wijzigen (in de werkrichting). De Gyrobox kan dozen in één doorgang draaien waar er normaal twee doorgangen voor nodig zijn. Dankzij die module kan de Expertfold complexe dozen produceren met snelheden tot 250 m/min.

"De Expertfold 165 e-commerce produceert een ruim gamma dozen in één enkele productielijn, met een optimaal rendement, ook bij complexe dozen", zegt Pierre Binggeli, directeur van de productlijn vouw- en lijmmachines van Bobst:

"Bovendien is de technologie van de machine bijzonder gebruiksvriendelijk waardoor de voorbereidingstijd ingekort kan worden en de productietijd geoptimaliseerd. Dat biedt de verpakkingsproducenten nog meer toegevoegde waarde. Zoals bij alle machines van Bobst wordt de complexe technologie vereenvoudigd door een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en kan ze gemakkelijk geconfigureerd worden."

De Expertfold 165, een modulaire vouw- en lijmmachine die breder is dan de Expertfold 145, is uitgerust met twee nieuwe modules voor de e-commercemarkt. Het gaat om de modules Polyvacuum en Gyrobox die ook al voor de Masterfold 170 en 230 van Bobst aangeboden werden. Die twee modules kunnen nu ook op de Expertfold 165 gebruikt worden om verpakkingsdozen te vouwen en te lijmen.Met de Polyvacuum-module kunnen speciale vouwsystemen uitgebreid worden met eenheden om zelfklevende banden en stroken - die bij e-commercedozen nodig zijn - aan te brengen. De module Gyrobox kan dan weer de posities van de producten in hoeken van 0 tot 180° wijzigen (in de werkrichting). De Gyrobox kan dozen in één doorgang draaien waar er normaal twee doorgangen voor nodig zijn. Dankzij die module kan de Expertfold complexe dozen produceren met snelheden tot 250 m/min."De Expertfold 165 e-commerce produceert een ruim gamma dozen in één enkele productielijn, met een optimaal rendement, ook bij complexe dozen", zegt Pierre Binggeli, directeur van de productlijn vouw- en lijmmachines van Bobst: "Bovendien is de technologie van de machine bijzonder gebruiksvriendelijk waardoor de voorbereidingstijd ingekort kan worden en de productietijd geoptimaliseerd. Dat biedt de verpakkingsproducenten nog meer toegevoegde waarde. Zoals bij alle machines van Bobst wordt de complexe technologie vereenvoudigd door een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en kan ze gemakkelijk geconfigureerd worden."