De nieuwe toestellen in het gamma Digital Master van Bobst zijn beschikbaar in drukbreedtes van 340 mm en 510 mm (Digital Master 340 en 510). Het gaat om zogenaamde 'alles-in-één-machines' die in één enkele doorgang etiketten drukken (UV en flexo), veredelen en stansen.

Volgens Bobst maakt de Digital Master 510 het mogelijk om de toepassingen uit te breiden tot grote etiketten voor industriële en chemische markten, tot krimpmoffen en tot andere speciale toepassingen.

Modulair concept

Met snelheden tot 100 m/min in vier of zes kleuren plus wit (optie) nemen de twee modellen een plaats in tussen de digitale printers en de klassieke flexopersen, aldus Bobst.

Het modulaire karakter van het gamma Digital Master stelt de klant in staat om de machine volgens zijn behoeften te configureren, van een uitsluitend digitale versie tot een sterk gepersonaliseerde versie met flexomodules. Bovendien kunnen de machines in een later stadium ook opgewaardeerd worden - in de vestiging waar ze opgesteld staan.

Flexomodules kunnen toegevoegd worden om een primer op moeilijke substraten aan te brengen, om grote oplages te vervaardigen waarbij een hoge inktdekking nodig is (dit om energie te sparen) of om Pantone-kleuren te drukken.

Veredelen in lijn

De nieuwe machines kunnen uitgerust worden met veredelingsmodules - vernissen, structuur- en holografische effecten, koude lijm, UV-films, veiligheidsdruk - en met stansmodules (volledig geautomatiseerde semirotatie-eenheden en rotatie-eenheden).

De kwaliteitscontrole is verzekerd door de integratie van het inspectiesysteem Bobst Accucheck. "Die bewezen technologie controleert het register, de kwaliteit en de samenhang van de digitale en flexo-inkten en van alle veredelingselementen om een foutloze productie te garanderen", legt Bobst uit.

De nieuwe toestellen in het gamma Digital Master van Bobst zijn beschikbaar in drukbreedtes van 340 mm en 510 mm (Digital Master 340 en 510). Het gaat om zogenaamde 'alles-in-één-machines' die in één enkele doorgang etiketten drukken (UV en flexo), veredelen en stansen.Volgens Bobst maakt de Digital Master 510 het mogelijk om de toepassingen uit te breiden tot grote etiketten voor industriële en chemische markten, tot krimpmoffen en tot andere speciale toepassingen.Met snelheden tot 100 m/min in vier of zes kleuren plus wit (optie) nemen de twee modellen een plaats in tussen de digitale printers en de klassieke flexopersen, aldus Bobst.Het modulaire karakter van het gamma Digital Master stelt de klant in staat om de machine volgens zijn behoeften te configureren, van een uitsluitend digitale versie tot een sterk gepersonaliseerde versie met flexomodules. Bovendien kunnen de machines in een later stadium ook opgewaardeerd worden - in de vestiging waar ze opgesteld staan.Flexomodules kunnen toegevoegd worden om een primer op moeilijke substraten aan te brengen, om grote oplages te vervaardigen waarbij een hoge inktdekking nodig is (dit om energie te sparen) of om Pantone-kleuren te drukken.De nieuwe machines kunnen uitgerust worden met veredelingsmodules - vernissen, structuur- en holografische effecten, koude lijm, UV-films, veiligheidsdruk - en met stansmodules (volledig geautomatiseerde semirotatie-eenheden en rotatie-eenheden).De kwaliteitscontrole is verzekerd door de integratie van het inspectiesysteem Bobst Accucheck. "Die bewezen technologie controleert het register, de kwaliteit en de samenhang van de digitale en flexo-inkten en van alle veredelingselementen om een foutloze productie te garanderen", legt Bobst uit.