Bezoekers aan Interpack kunnen kennis maken met verpakkingsstalen die met de duurzame oneBarrier-materialen van BOBST vervaardigd zijn. Tegelijk zijn ook demonstraties met een lamineereenheid van de machinefabrikant gepland. "Medewerkers van BOBST zijn ter plaatse om de voordelen van die innovaties aan de bezoekers duidelijk te maken", onderstreept het bedrijf. Volgens Sara Alexander, marketingmanager Flexible Packaging bij BOBST, zijn alle oneBarrier-stalen die op Interpack gedemonstreerd worden, klaar voor de verkoop.

oneBarrier PrimeCycle

Op Interpack stellen verschillende stands verpakkingsstalen voor die met oneBarrier PrimeCycle vervaardigd zijn, de barrièrefilm op basis van monopolymeren die BOBST en zijn partners ontwikkeld hebben. De stands in kwestie zijn die van Poplast, Mespack, Dow Packaging and Specialty Plastics en Sun Chemical.

Volgens de fabrikant kan het materiaal gerecycleerd worden met behoud van zijn eigenschappen als barrière. "PrimeCycle is een oplossing zonder EVOH (ethyleenvinylalcohal, nvdr.) en zonder de afwerkingslaag die voor barrièrefilms in PE nodig is. De film vormt een alternatief voor de gemetalliseerde polyesterfilms", klinkt het bij BOBST.

oneBarrier FibreCycle

De barrièrefilm FibreCycle is een andere blikvanger in het gamma oneBarrier van BOBST. Het gaat om een recycleerbare oplossing met goede barrière-eigenschappen op basis van papier. Het product werd ontwikkeld om in te spelen op de groeiende vraag van de markt naar verpakkingsproducten op basis van papier.

Bezoekers aan Interpack kunnen op de stand van UPM Specialty Papers kennis maken met verpakkingsstalen op basis van de film FibreCycle.

Demo lamineereenheid

Andere partners van BOBST stellen nog andere verpakkingsoplossingen voor: BASF, AMB, Morchem en Metsa Board.

Op de stand van Morchem zal een lamineereenheid van BOBST opgesteld staan. Morchem is een fabrikant van lijmen en lamineerproducten voor flexibele verpakkingen en voor andere lijmtechnieken. Morchem zal gelijmde stalen tonen die op de NOVA SX550 LAMINATOR van BOBST vervaardigd worden. Op die machine, die zonder solventen werkt, zullen elke dag demonstraties gehouden worden.

De NOVA SX550 LAMINATOR van BOBST wordt op de stand van Morchem op Interpack gedemonstreerd.

BASF, het chemiebedrijf dat op zijn domein de internationale marktleider is, toont stalen van verpakkingsmaterialen die samen met BOBST ontwikkeld werden en die met een lijm op waterbasis met een lamineereenheid van BOBST aangebracht worden.

AMB, een grote internationale speler in de sectoren van de voeding en de voedingsverpakkingen, stelt samen met BOBST en BASF de beste praktijken voor, evenals de voordelen van een configuratie op waterbasis - en dit van het drukken tot het lamineren.

Metsä Board, een producent van kartonnen panelen met nieuwe vezels, werkt samen met het kenniscentrum van BOBST in het Zwitserse Mex om een beter inzicht te krijgen in de interactie tussen machine en materiaal. Metsä Board stelt vouwdozen voor die op de stanstafels en lijm- en vouweenheden van BOBST vervaardigd worden.

Bezoekers aan Interpack kunnen kennis maken met verpakkingsstalen die met de duurzame oneBarrier-materialen van BOBST vervaardigd zijn. Tegelijk zijn ook demonstraties met een lamineereenheid van de machinefabrikant gepland. "Medewerkers van BOBST zijn ter plaatse om de voordelen van die innovaties aan de bezoekers duidelijk te maken", onderstreept het bedrijf. Volgens Sara Alexander, marketingmanager Flexible Packaging bij BOBST, zijn alle oneBarrier-stalen die op Interpack gedemonstreerd worden, klaar voor de verkoop.Op Interpack stellen verschillende stands verpakkingsstalen voor die met oneBarrier PrimeCycle vervaardigd zijn, de barrièrefilm op basis van monopolymeren die BOBST en zijn partners ontwikkeld hebben. De stands in kwestie zijn die van Poplast, Mespack, Dow Packaging and Specialty Plastics en Sun Chemical.Volgens de fabrikant kan het materiaal gerecycleerd worden met behoud van zijn eigenschappen als barrière. "PrimeCycle is een oplossing zonder EVOH (ethyleenvinylalcohal, nvdr.) en zonder de afwerkingslaag die voor barrièrefilms in PE nodig is. De film vormt een alternatief voor de gemetalliseerde polyesterfilms", klinkt het bij BOBST.De barrièrefilm FibreCycle is een andere blikvanger in het gamma oneBarrier van BOBST. Het gaat om een recycleerbare oplossing met goede barrière-eigenschappen op basis van papier. Het product werd ontwikkeld om in te spelen op de groeiende vraag van de markt naar verpakkingsproducten op basis van papier.Bezoekers aan Interpack kunnen op de stand van UPM Specialty Papers kennis maken met verpakkingsstalen op basis van de film FibreCycle.Andere partners van BOBST stellen nog andere verpakkingsoplossingen voor: BASF, AMB, Morchem en Metsa Board.Op de stand van Morchem zal een lamineereenheid van BOBST opgesteld staan. Morchem is een fabrikant van lijmen en lamineerproducten voor flexibele verpakkingen en voor andere lijmtechnieken. Morchem zal gelijmde stalen tonen die op de NOVA SX550 LAMINATOR van BOBST vervaardigd worden. Op die machine, die zonder solventen werkt, zullen elke dag demonstraties gehouden worden.