Bobst deelt mee dat het publieke bod van Bobst Italia SpA om de activa van Officine Meccaniche Giovanni Cerutti SpA en Cerutti Packaging Equipment SpA over te nemen, afgerond is. De Italiaanse constructeur van diepdrukpersen (verpakkingsdruk, veiligheidsdruk, handelsdruk en tijdschriften) was sinds april 2021 in faling, nadat er in augustus 2020 al een ontslagschema was uitgewerkt. Van de 118 medewerkers van Cerutti gaan er dertig naar Bobst Italia.

Bobst Italia, dat in San Giorgio Monferrato gevestigd is, is het internationale 'center of excellence' van Bobst voor de diepdruk-, coating- en lamineertechnieken voor soepele verpakkingen. De overname van Cerutti sluit aan bij de strategische doelstelling van Bobst om zijn technologische en commerciële leiderspositie op het vlak van de diepdruk te versterken.

"We zijn erg blij dat de procedure eindelijk afgerond is en dat er een einde komt aan de periode van onzekerheid voor al wie op lokaal en internationaal niveau bij Cerutti betrokken is", verklaarde Davide Garavaglia, algemeen directeur van Bobst Italia en bevoegd voor de productlijnen diepdruk, metalliseren, coaten en lamineren.

Bobst deelt mee dat het publieke bod van Bobst Italia SpA om de activa van Officine Meccaniche Giovanni Cerutti SpA en Cerutti Packaging Equipment SpA over te nemen, afgerond is. De Italiaanse constructeur van diepdrukpersen (verpakkingsdruk, veiligheidsdruk, handelsdruk en tijdschriften) was sinds april 2021 in faling, nadat er in augustus 2020 al een ontslagschema was uitgewerkt. Van de 118 medewerkers van Cerutti gaan er dertig naar Bobst Italia.Bobst Italia, dat in San Giorgio Monferrato gevestigd is, is het internationale 'center of excellence' van Bobst voor de diepdruk-, coating- en lamineertechnieken voor soepele verpakkingen. De overname van Cerutti sluit aan bij de strategische doelstelling van Bobst om zijn technologische en commerciële leiderspositie op het vlak van de diepdruk te versterken."We zijn erg blij dat de procedure eindelijk afgerond is en dat er een einde komt aan de periode van onzekerheid voor al wie op lokaal en internationaal niveau bij Cerutti betrokken is", verklaarde Davide Garavaglia, algemeen directeur van Bobst Italia en bevoegd voor de productlijnen diepdruk, metalliseren, coaten en lamineren.