De strategische overeenkomst werd op 28 april 2023 gesloten. Dücker Robotics, gevestigd in het Italiaanse Momo, is gespecialiseerd in de robotisering van de golfkartonsector. De overname past volgens BOBST in de visie van de machinebouwer op de toekomst van de verpakkingswereld "waar de volledige verpakkingsproductielijn zal worden geconnecteerd en veel meer zal worden geautomatiseerd."

Automatisering

"In een tijdperk waarin converters met hogere eisen dan ooit worden geconfronteerd vanwege de sterk groeiende wereldwijde vraag en met name op de e-commercemarkt, terwijl ze tegelijkertijd worden geconfronteerd met uitdagingen in verband met een tekort aan mankracht, is automatisering nog nooit zo belangrijk geweest voor onze klanten", zegt Jean-Pascal Bobst, de CEO van Bobst Group.

De strategische overeenkomst werd op 28 april 2023 gesloten. Dücker Robotics, gevestigd in het Italiaanse Momo, is gespecialiseerd in de robotisering van de golfkartonsector. De overname past volgens BOBST in de visie van de machinebouwer op de toekomst van de verpakkingswereld "waar de volledige verpakkingsproductielijn zal worden geconnecteerd en veel meer zal worden geautomatiseerd.""In een tijdperk waarin converters met hogere eisen dan ooit worden geconfronteerd vanwege de sterk groeiende wereldwijde vraag en met name op de e-commercemarkt, terwijl ze tegelijkertijd worden geconfronteerd met uitdagingen in verband met een tekort aan mankracht, is automatisering nog nooit zo belangrijk geweest voor onze klanten", zegt Jean-Pascal Bobst, de CEO van Bobst Group.