De technologieën die naar voren geschoven worden, omvatten onder andere de persen Bobst Master DM5 (alles-in-één en alles-in-lijn), de digitale UV-inkjetprinter Mouvent LB702 en de flexosystemen VisionM1, Master M5 en Master M6. Die nieuwe uitrustingen maken deel uit van de nieuwe strategie 'oneLABEL' van Bobst. De visie van het bedrijf steunt nu op vier pijlers: connectiviteit, digitalisering, automatisering en duurzaamheid.

"Ons aanbod oneLABEL dekt alle mogelijke toepassingen binnen de etikettendruk", verklaart Matteo Cardinotti, bevoegd voor het gamma 'Narrow & Mid Web Printing & Converting'. "Tijdens de voorbije jaren is duidelijk geworden dat het onmogelijk is om met één technologie aan alle behoeften te voldoen. We zijn er ons van bewust dat het belangrijk is om voor elke opdracht het geschikte instrument te vinden, en dat de digitale en analoge technologie naast elkaar moeten bestaan om de mogelijkheden van de etikettenprinters te optimaliseren, wat ook de sector is."

Beknopt technologieoverzicht

De geautomatiseerde labelpers Bobst Master DM5 combineert de flexo- en inkjettechnologie in één workflow zodat etiketten in één doorgang en met maar één operator een voorbehandeling kunnen krijgen en bedrukt, afgewerkt en uitgesneden kunnen worden. Afhankelijk van de evolutie van de markt zal het mogelijk zijn om andere modules toe te voegen. Het systeem heeft een drukkwaliteit van 1200 x 1200 dpi en haalt een digitale druksnelheid van 100 m/min.

De inkjetetikettenpers LB702-UV kan opdrachten in gelijk welke oplage aan (klein, middelgroot of groot). Met druksnelheden tot 100 m/min kan deze digitale pers tot 200.000 m² per maand bedrukken - met één operator en gedurende één shift van 8 uur per dag. Voor de machine is witte inkt beschikbaar die het mogelijk maakt om met een opaciteit van 70 procent en met een snelheid van 45 m/min te drukken.

De flexopersen Bobst Master M5 en M6 zijn bedoeld voor verwerkers die hun productiestroom willen automatiseren om de stilstand en de inschiet te verminderen.

De instapmachine van het gamma, de Vision M1, is uitgerust met een afwerksysteem in lijn en is beschikbaar met een baanbreedte van 370 en 430 mm. De snelheid kan tot 180 m/min oplopen.

De technologieën die naar voren geschoven worden, omvatten onder andere de persen Bobst Master DM5 (alles-in-één en alles-in-lijn), de digitale UV-inkjetprinter Mouvent LB702 en de flexosystemen VisionM1, Master M5 en Master M6. Die nieuwe uitrustingen maken deel uit van de nieuwe strategie 'oneLABEL' van Bobst. De visie van het bedrijf steunt nu op vier pijlers: connectiviteit, digitalisering, automatisering en duurzaamheid. "Ons aanbod oneLABEL dekt alle mogelijke toepassingen binnen de etikettendruk", verklaart Matteo Cardinotti, bevoegd voor het gamma 'Narrow & Mid Web Printing & Converting'. "Tijdens de voorbije jaren is duidelijk geworden dat het onmogelijk is om met één technologie aan alle behoeften te voldoen. We zijn er ons van bewust dat het belangrijk is om voor elke opdracht het geschikte instrument te vinden, en dat de digitale en analoge technologie naast elkaar moeten bestaan om de mogelijkheden van de etikettenprinters te optimaliseren, wat ook de sector is."De geautomatiseerde labelpers Bobst Master DM5 combineert de flexo- en inkjettechnologie in één workflow zodat etiketten in één doorgang en met maar één operator een voorbehandeling kunnen krijgen en bedrukt, afgewerkt en uitgesneden kunnen worden. Afhankelijk van de evolutie van de markt zal het mogelijk zijn om andere modules toe te voegen. Het systeem heeft een drukkwaliteit van 1200 x 1200 dpi en haalt een digitale druksnelheid van 100 m/min.De inkjetetikettenpers LB702-UV kan opdrachten in gelijk welke oplage aan (klein, middelgroot of groot). Met druksnelheden tot 100 m/min kan deze digitale pers tot 200.000 m² per maand bedrukken - met één operator en gedurende één shift van 8 uur per dag. Voor de machine is witte inkt beschikbaar die het mogelijk maakt om met een opaciteit van 70 procent en met een snelheid van 45 m/min te drukken.De flexopersen Bobst Master M5 en M6 zijn bedoeld voor verwerkers die hun productiestroom willen automatiseren om de stilstand en de inschiet te verminderen.De instapmachine van het gamma, de Vision M1, is uitgerust met een afwerksysteem in lijn en is beschikbaar met een baanbreedte van 370 en 430 mm. De snelheid kan tot 180 m/min oplopen.