De eerste aflevering van de Boekbindbeurs dateert uit 1997. Sindsdien heeft het evenement, dat sinds 2000 ook een najaar-editie in Keulen kent, de aantallen standhouders en bezoekers gestaag zien toenemen. Dit jaar zullen er op zondag 14 april opnieuw zo'n 60 exposanten uit België, Nederland, Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland present zijn in 't Bau-huis in Sint Niklaas.

Beursorganisator Ida Schrijver ziet een groeiende belangstelling voor een ambacht als handboekbinden: "Het vak (artisanaal) boekbinden met bijbehorende vaardigheden als vergulden wordt in toenemende mate weer op scholen in het lessenpakket opgenomen. Dit is recent op de beurs zichtbaar doordat maar liefst negen opleidingsinstituten zich hiermee presenteren."

Schrijver draagt na 20 jaar en 40 beurzen de organisatie ervan per 2020 over. Daarmee is het voortbestaan van beide beurzen veilig gesteld. De Boekbindbeurs in België wordt overgenomen door Tanja Raki? en Aaldert de Lange van Boektotaal uit Steenwijk (Nederland), de beurs in Keulen door Thomas Schmitz. Beide partijen zijn goed bekend in boekbinderskringen door hun deelname aan talloze beurzen in binnen- en buitenland.

De eerste aflevering van de Boekbindbeurs dateert uit 1997. Sindsdien heeft het evenement, dat sinds 2000 ook een najaar-editie in Keulen kent, de aantallen standhouders en bezoekers gestaag zien toenemen. Dit jaar zullen er op zondag 14 april opnieuw zo'n 60 exposanten uit België, Nederland, Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland present zijn in 't Bau-huis in Sint Niklaas.Beursorganisator Ida Schrijver ziet een groeiende belangstelling voor een ambacht als handboekbinden: "Het vak (artisanaal) boekbinden met bijbehorende vaardigheden als vergulden wordt in toenemende mate weer op scholen in het lessenpakket opgenomen. Dit is recent op de beurs zichtbaar doordat maar liefst negen opleidingsinstituten zich hiermee presenteren."Schrijver draagt na 20 jaar en 40 beurzen de organisatie ervan per 2020 over. Daarmee is het voortbestaan van beide beurzen veilig gesteld. De Boekbindbeurs in België wordt overgenomen door Tanja Raki? en Aaldert de Lange van Boektotaal uit Steenwijk (Nederland), de beurs in Keulen door Thomas Schmitz. Beide partijen zijn goed bekend in boekbinderskringen door hun deelname aan talloze beurzen in binnen- en buitenland.