De meest recente editie van de show, Ipex 2017, werd georganiseerd door Informa en vond van 31 oktober tot 3 november vorig jaar plaats in het NEC in Birmingham.

Er waren 150 standhouders maar dit was een stuk lager dan de 400 exposanten op de show van 2014, gehouden in het Londense ExCel.

Ook het aantal bezoekers daalde sterk tot ongeveer 7.000, aanzienlijk minder dan de 23.000 bezoekers van de Londense show drie jaar eerder, wat op zijn beurt weer een stuk lager was dan de 50.000 bezoekers van het evenement in 2010.

"Na overleg met een reeks exposanten en partners om de opties voor Ipex te evalueren, zijn we tot de conclusie gekomen dat de eisen van de industrie niet langer overeenstemmen met onze eigen eisen in termen van cyclus, schaal en wat nodig is om volledig te investeren in het merk Ipex," zegt men bij Informa. En dus wordt de eertijds internationaal georiënteerde expo en de destijds tweede belangrijkste beurs na Drupa in Europa, afgevoerd.

De meest recente editie van de show, Ipex 2017, werd georganiseerd door Informa en vond van 31 oktober tot 3 november vorig jaar plaats in het NEC in Birmingham.Er waren 150 standhouders maar dit was een stuk lager dan de 400 exposanten op de show van 2014, gehouden in het Londense ExCel.Ook het aantal bezoekers daalde sterk tot ongeveer 7.000, aanzienlijk minder dan de 23.000 bezoekers van de Londense show drie jaar eerder, wat op zijn beurt weer een stuk lager was dan de 50.000 bezoekers van het evenement in 2010."Na overleg met een reeks exposanten en partners om de opties voor Ipex te evalueren, zijn we tot de conclusie gekomen dat de eisen van de industrie niet langer overeenstemmen met onze eigen eisen in termen van cyclus, schaal en wat nodig is om volledig te investeren in het merk Ipex," zegt men bij Informa. En dus wordt de eertijds internationaal georiënteerde expo en de destijds tweede belangrijkste beurs na Drupa in Europa, afgevoerd.