In september kreeg Boek.be bescherming tegen schuldeisers om te kunnen herstructureren. Inmiddels is advocate Nathalie Vermeersch aangesteld als mandataris met als taak de activiteiten en bezittingen van de brancheorganisatie te verkopen. Het pand in Borgerhout, waar Boek.be zetelde, werd vorige jaar al te koop gezet voor naar verluid ruim 1 miljoen euro. Het gebouw is inmiddels verkocht. Er werken nu nog negen mensen bij de organisatie.

Volgens berichtgeving van De Standaard hebben zich al ruim twintig belangstellenden bij mandataris Vermeersch gemeld. De interesse lijkt vooral naar de Boekenbeurs uit te gaan. Zowel Xpo Kortrijk als Jaarbeurs Gent hebben het dossier opgevraagd, bevestigen de betrokken cultuurschepenen aan de krant. "Zowel Gent als Kortrijk zijn van plan om de overnemer financieel of logistiek te helpen. Kortrijk wil zelfs onderzoeken of het niet alleen de boekenbeurs, maar de hele organisatie van Boek.be mee kan ondersteunen."

In september kreeg Boek.be bescherming tegen schuldeisers om te kunnen herstructureren. Inmiddels is advocate Nathalie Vermeersch aangesteld als mandataris met als taak de activiteiten en bezittingen van de brancheorganisatie te verkopen. Het pand in Borgerhout, waar Boek.be zetelde, werd vorige jaar al te koop gezet voor naar verluid ruim 1 miljoen euro. Het gebouw is inmiddels verkocht. Er werken nu nog negen mensen bij de organisatie.Volgens berichtgeving van De Standaard hebben zich al ruim twintig belangstellenden bij mandataris Vermeersch gemeld. De interesse lijkt vooral naar de Boekenbeurs uit te gaan. Zowel Xpo Kortrijk als Jaarbeurs Gent hebben het dossier opgevraagd, bevestigen de betrokken cultuurschepenen aan de krant. "Zowel Gent als Kortrijk zijn van plan om de overnemer financieel of logistiek te helpen. Kortrijk wil zelfs onderzoeken of het niet alleen de boekenbeurs, maar de hele organisatie van Boek.be mee kan ondersteunen."