Het nieuwe, jaarlijkse boekenevenement 'Boektopia' zal telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden. Dit jaar vindt Boektopia plaats van 28 oktober tot en met 5 november 2023 in Kortrijk Xpo. Simultaan met de beurs zullen er tijdens de maand november tal van activiteiten in heel Vlaanderen plaatsvinden.

Hernieuwde samenwerking

Uitgevers, boekhandelaars en de partners verenigd in het BoekenOverleg scharen zich eensgezind achter het Boektopia-initiatief om het boek in de kijker te zetten en het lezen te promoten. De doorbraak komt er na de hernieuwde samenwerking tussen de uitgeversvereniging GAU en de boekhandelsvereniging Boekhandels Vlaanderen. Zij hebben dit initiatief samen met de leden van het BoekenOverleg opgezet en zullen de plannen dit najaar ook samen realiseren.

Vlaanderen sponsort

De Vlaamse overheid pompt 750.000 euro in de promotie van het boekenvak via Literatuur Vlaanderen. 350.000 euro gaat naar een generieke boekencampagne met boekencheques. Wie op Boektopia in Kortrijk boeken koopt, zal een boekencheque ontvangen ter waarde van tien euro, die tot begin januari 2024 in 180 deelnemende boekhandels in Vlaanderen kan worden gebruikt. 400.000 euro is bestemd voor aanpalend beleid.

De boekenmarkt in Vlaanderen is volgens Patrick Boeykens, directeur GAU en directeur Boektopia, in 2022 met vier procent gedaald in vergelijking met 2021. Een zesde van de omzet komt van Engelstalige boeken.

Het nieuwe, jaarlijkse boekenevenement 'Boektopia' zal telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden. Dit jaar vindt Boektopia plaats van 28 oktober tot en met 5 november 2023 in Kortrijk Xpo. Simultaan met de beurs zullen er tijdens de maand november tal van activiteiten in heel Vlaanderen plaatsvinden. Uitgevers, boekhandelaars en de partners verenigd in het BoekenOverleg scharen zich eensgezind achter het Boektopia-initiatief om het boek in de kijker te zetten en het lezen te promoten. De doorbraak komt er na de hernieuwde samenwerking tussen de uitgeversvereniging GAU en de boekhandelsvereniging Boekhandels Vlaanderen. Zij hebben dit initiatief samen met de leden van het BoekenOverleg opgezet en zullen de plannen dit najaar ook samen realiseren.De Vlaamse overheid pompt 750.000 euro in de promotie van het boekenvak via Literatuur Vlaanderen. 350.000 euro gaat naar een generieke boekencampagne met boekencheques. Wie op Boektopia in Kortrijk boeken koopt, zal een boekencheque ontvangen ter waarde van tien euro, die tot begin januari 2024 in 180 deelnemende boekhandels in Vlaanderen kan worden gebruikt. 400.000 euro is bestemd voor aanpalend beleid.De boekenmarkt in Vlaanderen is volgens Patrick Boeykens, directeur GAU en directeur Boektopia, in 2022 met vier procent gedaald in vergelijking met 2021. Een zesde van de omzet komt van Engelstalige boeken.