De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 3,1 procent naar 89,1 miljoen euro. Boek.be, de koepelvereniging van het Vlaamse boekenvak, noemt de cijfers 'verrassend goed'.

De omzetstijging is met name te danken aan het segment 'literaire fictie' (plus 14 procent) met een bestseller als 'Inferno' van Dan Brown, en de stripverkoop (eveneens plus 14 procent) met bijvoorbeeld het nieuwe 'Amoras'-album rond Suske en Wiske.

Boek.be drong eerder dit jaar, nadat binnen een week vijf boekhandels de deuren moesten sluiten, bij de overheid aan op ondersteuning voor de assortimentsboekhandel. Toch constateert ze nu dat de fysieke boekhandel 'globaal vrij goed stand houdt'. Maar de groei van de boekenmarkt vindt met name online plaats: internetboekhandels noteerden een groei van 20 procent en hebben nu een marktaandeel van 10,5 procent.

De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 3,1 procent naar 89,1 miljoen euro. Boek.be, de koepelvereniging van het Vlaamse boekenvak, noemt de cijfers 'verrassend goed'.De omzetstijging is met name te danken aan het segment 'literaire fictie' (plus 14 procent) met een bestseller als 'Inferno' van Dan Brown, en de stripverkoop (eveneens plus 14 procent) met bijvoorbeeld het nieuwe 'Amoras'-album rond Suske en Wiske.Boek.be drong eerder dit jaar, nadat binnen een week vijf boekhandels de deuren moesten sluiten, bij de overheid aan op ondersteuning voor de assortimentsboekhandel. Toch constateert ze nu dat de fysieke boekhandel 'globaal vrij goed stand houdt'. Maar de groei van de boekenmarkt vindt met name online plaats: internetboekhandels noteerden een groei van 20 procent en hebben nu een marktaandeel van 10,5 procent.