Vorig jaar mocht Boektopia ongeveer 27.000 bezoekers ontvangen en werden er 50.000 boeken verkocht. Dit jaar hoopt de organisatie het nog beter te doen.

Boektopia telt straks tien podia, waaronder vijf zalen, twee literaire podia, een podcaststudio, een voorleesbos en een demokeuken. Dat laatste is een nieuwe toevoeging voor deze editie. Bekende chefs zullen er live gerechten klaarmaken uit hun kookboeken. Ook bekende sommeliers stellen er hun boeken voor. In de podcaststudio zal er tijdens het boekenfestival ook live een podcast worden opgenomen.

Voorleessessies

Tijdens Boektopia zullen honderden auteurs uit het binnen- en buitenland afzakken naar Kortrijk. Zo staan onder meer Nina George, Lucy Score, Tommy Wieringa en Jeroen Olyslaegers op het programma. Het YouTube-duo CEMI komt hun nieuwe Escapeboek voorstellen en Lieven Scheire komt praten over de impact van AI. Bezoekers kunnen samen met jeugdschrijver Marc De Bel dertig jaar Boeboeks vieren of komen luisteren naar een van de voorleessessies. Striptekenaar Merho komt er voor een laatste keer signeren en zal er afscheid nemen van zijn lezerspubliek.

"Boektopia is meer dan een boekenevenement in Kortrijk Xpo. Kortrijk is gaststad, maar in heel Vlaanderen zullen de komende weken evenementen centraal staan rond lezen en boeken. Boektopia in Kortrijk Xpo is wel de plaats en de week waar al deze honderden auteurs zullen samenkomen voor meer dan 700 voorstellingen, signeersessies, voorleesmomenten en podcastopnames", zegt Patrick Boeykens, directeur Boektopia.

Boektopia vindt plaats in Kortrijk Xpo van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november 2023. Bezoekers die ter plaatse een boek kopen, krijgen een boekencheque van 10 euro. Het volledige programma is te vinden op www.boektopia.be/programma. (Belga)

Vorig jaar mocht Boektopia ongeveer 27.000 bezoekers ontvangen en werden er 50.000 boeken verkocht. Dit jaar hoopt de organisatie het nog beter te doen. Boektopia telt straks tien podia, waaronder vijf zalen, twee literaire podia, een podcaststudio, een voorleesbos en een demokeuken. Dat laatste is een nieuwe toevoeging voor deze editie. Bekende chefs zullen er live gerechten klaarmaken uit hun kookboeken. Ook bekende sommeliers stellen er hun boeken voor. In de podcaststudio zal er tijdens het boekenfestival ook live een podcast worden opgenomen. Tijdens Boektopia zullen honderden auteurs uit het binnen- en buitenland afzakken naar Kortrijk. Zo staan onder meer Nina George, Lucy Score, Tommy Wieringa en Jeroen Olyslaegers op het programma. Het YouTube-duo CEMI komt hun nieuwe Escapeboek voorstellen en Lieven Scheire komt praten over de impact van AI. Bezoekers kunnen samen met jeugdschrijver Marc De Bel dertig jaar Boeboeks vieren of komen luisteren naar een van de voorleessessies. Striptekenaar Merho komt er voor een laatste keer signeren en zal er afscheid nemen van zijn lezerspubliek."Boektopia is meer dan een boekenevenement in Kortrijk Xpo. Kortrijk is gaststad, maar in heel Vlaanderen zullen de komende weken evenementen centraal staan rond lezen en boeken. Boektopia in Kortrijk Xpo is wel de plaats en de week waar al deze honderden auteurs zullen samenkomen voor meer dan 700 voorstellingen, signeersessies, voorleesmomenten en podcastopnames", zegt Patrick Boeykens, directeur Boektopia.Boektopia vindt plaats in Kortrijk Xpo van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november 2023. Bezoekers die ter plaatse een boek kopen, krijgen een boekencheque van 10 euro. Het volledige programma is te vinden op www.boektopia.be/programma. (Belga)