De mondiale private-equity onderneming TA Associates was sinds 2013 actief als partner van Onlineprinters. "Ik wil TA Associates heel graag bedanken voor de succesvolle samenwerking de afgelopen drie jaar, waarin wij managementstructuren en processen hebben opgezet en productieprocessen verder hebben geoptimaliseerd", zegt bedrijfsoprichter Walter Meyer. "Daarmee hebben wij een sterke basis gelegd voor nieuwe investeringen en groei. Bregal maakt zelf deel uit van een familiebedrijf en is daardoor zeer vakkundig op het gebied van de ontwikkeling van middenstandsondernemingen als Onlineprinters. De investeerder streeft naar een langdurige samenwerking, hetgeen Bregal tot een ideale partner maakt."

In het kader van de transactie verhuist bedrijfsoprichter Walter Meyer van de bedrijfsleiding naar de nieuw opgezette commissie van advies en zal de vennootschap van daaruit verder actief blijven ondersteunen. Hij zal ook aandelen in Onlineprinters blijven bezitten. Dr. Michael Fries zal de onderneming, zoals dat tot nog toe het geval was, als CEO leiden.

De huidige overname is al de achtste transactie (inclusief aanvullende acquisities) voor Bregal Unternehmerkapital binnen de afgelopen twaalf maanden. De onderneming investeert op het ogenblik uit een fonds met een omvang van ongeveer 550 miljoen euro. Tot de jongste transacties behoren de aankoop van de Binder-groep, een automotive toeleverancier uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, de overname van Inter-Forum uit Leipzig, dat afrekeningsdiensten voor wettelijke ziektekostenverzekeringen aanbiedt of de minderheidsparticipatie in de online-marketingonderneming Sovendus uit Karlsruhe. Door Bregal Unternehmerkapital geadviseerde fondsen nemen eveneens deel in Novem, de automotive toeleverancier uit de Oberpfalz, het cosmeticabedrijf LR Health & Beauty, of proALPHA, een softwareaanbieder voor de middenstand.

De mondiale private-equity onderneming TA Associates was sinds 2013 actief als partner van Onlineprinters. "Ik wil TA Associates heel graag bedanken voor de succesvolle samenwerking de afgelopen drie jaar, waarin wij managementstructuren en processen hebben opgezet en productieprocessen verder hebben geoptimaliseerd", zegt bedrijfsoprichter Walter Meyer. "Daarmee hebben wij een sterke basis gelegd voor nieuwe investeringen en groei. Bregal maakt zelf deel uit van een familiebedrijf en is daardoor zeer vakkundig op het gebied van de ontwikkeling van middenstandsondernemingen als Onlineprinters. De investeerder streeft naar een langdurige samenwerking, hetgeen Bregal tot een ideale partner maakt."In het kader van de transactie verhuist bedrijfsoprichter Walter Meyer van de bedrijfsleiding naar de nieuw opgezette commissie van advies en zal de vennootschap van daaruit verder actief blijven ondersteunen. Hij zal ook aandelen in Onlineprinters blijven bezitten. Dr. Michael Fries zal de onderneming, zoals dat tot nog toe het geval was, als CEO leiden.De huidige overname is al de achtste transactie (inclusief aanvullende acquisities) voor Bregal Unternehmerkapital binnen de afgelopen twaalf maanden. De onderneming investeert op het ogenblik uit een fonds met een omvang van ongeveer 550 miljoen euro. Tot de jongste transacties behoren de aankoop van de Binder-groep, een automotive toeleverancier uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, de overname van Inter-Forum uit Leipzig, dat afrekeningsdiensten voor wettelijke ziektekostenverzekeringen aanbiedt of de minderheidsparticipatie in de online-marketingonderneming Sovendus uit Karlsruhe. Door Bregal Unternehmerkapital geadviseerde fondsen nemen eveneens deel in Novem, de automotive toeleverancier uit de Oberpfalz, het cosmeticabedrijf LR Health & Beauty, of proALPHA, een softwareaanbieder voor de middenstand.