Sinds 22 februari zet Brepols de binderij activiteiten van Hexspoor verder met het gros van het machinepark en met een gedeelte van het personeel. Marc Aerts, CEO van Brepols: "De juridische entiteit Hexpoor bestaat niet meer. We nemen de klanten van Hexpoor - 90% van de klanten zijn door Brepols gekend of reeds klant bij ons ; een aantal machines; enkele zeer specifieke bindtechnieken en de eraan verbonden merknamen, over. Voorlopig blijft Hexspoor produceren in Boxtel maar rond eind juni zal de productie geïntegreerd zijn in onze vestiging in Turnhout. We konden 9 van de 27 FTE's van Hexpoor - 7 machineoperatoren en 2 commerciële medewerkers - overtuigen om te komen werken in Turnhout. De afstand bedraagt om en bij de 50 minuten met de wagen. Hexspoor realiseert een omzet van ongeveer 2,5 miljoen euro. Met een 120 tal medewerkers realiseert Brepols in de vestiging in Turnhout (foto) een rendabele omzet van 20 miljoen euro. Zowel Hexspoor als Brepols staan bekend voor hun hoog kwalitatief werk, het betere boekwerk en een uitstekende service. De synergie tussen de activiteiten en het DNA van Brepols en Hexspoor maakte een samensmelting vanzelfsprekend. Hexspoor is vooral koudlijm, PUR en speciale bindtechnieken zoals Otabind, Brepols werkt vooral met hotmelt. We kunnen nu de drie lijmtechnieken aanbieden. Brepols is een gediversificeerd bedrijf dat eveneens gespecialiseerd is in agenda's en andere producten die we zelf maken of verdelen. We begrijpen dat het niet gemakkelijk is om vandaag met louter boekbindactiviteiten succesvol te zijn."

Uit het persbericht:

Door het samengaan van Brepols en Hexspoor ontstaat er een onafhankelijke binderij die het totale pakket aan bindmogelijkheden voor hardcovers en softcovers kan aanbieden aan hun cliënteel:

- Genaaide en garenloze hardcovers en softcovers, belijmd met hotmelt, koudlijm of PUR.

- Speciale bindtechnieken : Otabind®, Ota-Pur®, Zwitserse en Japanse binding.

- Speciale afwerkingen : foliestempeling, goud op snede, flexibele covers.

Met deze overname voegt Brepols een extra dimensie toe aan haar bindactiviteiten en biedt ze nu aan haar klanten een volledige service, die voordien verspreid zat over 2 bedrijven.

Brepols is een 100% Belgisch bedrijf en bestaat al sinds 1796. Het bedrijf is toonaangevend in de creatie, productie en commercialisering van agenda's, kalenders, papier -en schrijfwaren. Brepols bezit tevens een boekbinderij met een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden. Met de integratie van de activiteiten van Hexspoor en de investeringen die er mee gepaard gaan, bevestigt het bedrijf haar geloof in de toekomst van het betere boek.

Sinds 22 februari zet Brepols de binderij activiteiten van Hexspoor verder met het gros van het machinepark en met een gedeelte van het personeel. Marc Aerts, CEO van Brepols: "De juridische entiteit Hexpoor bestaat niet meer. We nemen de klanten van Hexpoor - 90% van de klanten zijn door Brepols gekend of reeds klant bij ons ; een aantal machines; enkele zeer specifieke bindtechnieken en de eraan verbonden merknamen, over. Voorlopig blijft Hexspoor produceren in Boxtel maar rond eind juni zal de productie geïntegreerd zijn in onze vestiging in Turnhout. We konden 9 van de 27 FTE's van Hexpoor - 7 machineoperatoren en 2 commerciële medewerkers - overtuigen om te komen werken in Turnhout. De afstand bedraagt om en bij de 50 minuten met de wagen. Hexspoor realiseert een omzet van ongeveer 2,5 miljoen euro. Met een 120 tal medewerkers realiseert Brepols in de vestiging in Turnhout (foto) een rendabele omzet van 20 miljoen euro. Zowel Hexspoor als Brepols staan bekend voor hun hoog kwalitatief werk, het betere boekwerk en een uitstekende service. De synergie tussen de activiteiten en het DNA van Brepols en Hexspoor maakte een samensmelting vanzelfsprekend. Hexspoor is vooral koudlijm, PUR en speciale bindtechnieken zoals Otabind, Brepols werkt vooral met hotmelt. We kunnen nu de drie lijmtechnieken aanbieden. Brepols is een gediversificeerd bedrijf dat eveneens gespecialiseerd is in agenda's en andere producten die we zelf maken of verdelen. We begrijpen dat het niet gemakkelijk is om vandaag met louter boekbindactiviteiten succesvol te zijn." Uit het persbericht:Door het samengaan van Brepols en Hexspoor ontstaat er een onafhankelijke binderij die het totale pakket aan bindmogelijkheden voor hardcovers en softcovers kan aanbieden aan hun cliënteel:- Genaaide en garenloze hardcovers en softcovers, belijmd met hotmelt, koudlijm of PUR.- Speciale bindtechnieken : Otabind®, Ota-Pur®, Zwitserse en Japanse binding.- Speciale afwerkingen : foliestempeling, goud op snede, flexibele covers.Met deze overname voegt Brepols een extra dimensie toe aan haar bindactiviteiten en biedt ze nu aan haar klanten een volledige service, die voordien verspreid zat over 2 bedrijven.Brepols is een 100% Belgisch bedrijf en bestaat al sinds 1796. Het bedrijf is toonaangevend in de creatie, productie en commercialisering van agenda's, kalenders, papier -en schrijfwaren. Brepols bezit tevens een boekbinderij met een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden. Met de integratie van de activiteiten van Hexspoor en de investeringen die er mee gepaard gaan, bevestigt het bedrijf haar geloof in de toekomst van het betere boek.