Clicks Print werd opgericht in 1984 en heeft altijd voorop gelopen in de ontwikkelingen van de digitale druktechnologie. Er werd in 2015 nog flink geïnvesteerd in onder andere twee HP Indigo persen, een LumeJet S200 systeem en, als eerste ter wereld, een Screen Truepress JET W3200UV rol-naar-rol grootformaatprinter. De directie wijt het faillissement, waarbij 40 medewerkers hun baan verliezen, aan zware krimp in de laatste maanden van 2016: "De reden voor die terugval is niet helemaal duidelijk, maar we horen van andere drukkerijen soortgelijke verhalen. De markt lijkt te zijn verzwakt sinds het Brexit referendum en dat werd, in ons geval, nog versterkt door enkele grote onbetaald gebleven rekeningen in de retailsector." Ook bij Purbrooks, dat 18 medewerkers telde, liep de markt hard terug: "Brexit en de ongebruikelijk lange kerstvakantie zorgden voor een acute vraaguitval, waardoor we onze medewerkers en leveranciers niet langer konden betalen."

Uit een enquête van brancheorganisatie BPIF bleek in oktober vorig jaar al dat de grafische branche vooral de impact van Brexit op de economie vreest: 68% van de respondenten ziet dat als grootste bedreiging, terwijl 30% het als een van de belangrijkste kansen ziet.

Clicks Print werd opgericht in 1984 en heeft altijd voorop gelopen in de ontwikkelingen van de digitale druktechnologie. Er werd in 2015 nog flink geïnvesteerd in onder andere twee HP Indigo persen, een LumeJet S200 systeem en, als eerste ter wereld, een Screen Truepress JET W3200UV rol-naar-rol grootformaatprinter. De directie wijt het faillissement, waarbij 40 medewerkers hun baan verliezen, aan zware krimp in de laatste maanden van 2016: "De reden voor die terugval is niet helemaal duidelijk, maar we horen van andere drukkerijen soortgelijke verhalen. De markt lijkt te zijn verzwakt sinds het Brexit referendum en dat werd, in ons geval, nog versterkt door enkele grote onbetaald gebleven rekeningen in de retailsector." Ook bij Purbrooks, dat 18 medewerkers telde, liep de markt hard terug: "Brexit en de ongebruikelijk lange kerstvakantie zorgden voor een acute vraaguitval, waardoor we onze medewerkers en leveranciers niet langer konden betalen."Uit een enquête van brancheorganisatie BPIF bleek in oktober vorig jaar al dat de grafische branche vooral de impact van Brexit op de economie vreest: 68% van de respondenten ziet dat als grootste bedreiging, terwijl 30% het als een van de belangrijkste kansen ziet.