De verontwaardiging was vorig jaar al groot toen de drukorder voor het nieuwe Britse paspoort, ter waarde vanruim 560 miljoen euro, niet in eigen land werd gegund maar via een aanbesteding werd gewonnen door het Frans-Nederlandse Gemalto. Een petitie (zie afbeelding) veranderde niets aan het besluit.Unite noemt het 'smakeloze ironie' dat Gemalto de productie nu zelf weer onderbrengt bij een Pools bedrijf.

Volgens de vakbond heeft het verlies van de paspoorten-order gezorgd voor financiële problemen bij De La Rue's vestiging in Gateshead. Die beslissing kost 100 medewerkers deze herfst al hun baan en daar komen nu nog eens 170 banen bij op de afdeling die zich met buitenlandse bankbiljetten bezighoudt. In Gateshead resteren straks nog 200 medewerkers.

De verontwaardiging was vorig jaar al groot toen de drukorder voor het nieuwe Britse paspoort, ter waarde vanruim 560 miljoen euro, niet in eigen land werd gegund maar via een aanbesteding werd gewonnen door het Frans-Nederlandse Gemalto. Een petitie (zie afbeelding) veranderde niets aan het besluit.Unite noemt het 'smakeloze ironie' dat Gemalto de productie nu zelf weer onderbrengt bij een Pools bedrijf.Volgens de vakbond heeft het verlies van de paspoorten-order gezorgd voor financiële problemen bij De La Rue's vestiging in Gateshead. Die beslissing kost 100 medewerkers deze herfst al hun baan en daar komen nu nog eens 170 banen bij op de afdeling die zich met buitenlandse bankbiljetten bezighoudt. In Gateshead resteren straks nog 200 medewerkers.