Drukkerij De La Rue, de huidige paspoortendrukker, kondigde aanvankelijk nog protest aan. Ze maakte echter vorige week bekend zich - "nog altijd verrast en teleurgesteld" - neer te leggen bij het besluit om de order bij het Frans-Nederlandse Gemalto onder te brengen.

Met de Europees aanbestede opdracht, die voor 11,5 jaar geldt, is volgens de Britse regering bijna 300 miljoen euro gemoeid. De gunning aan Gemalto levert de belastingbetaler een flinke besparing op: de vorige, in 2009 afgesloten, drukorder bij De La Rue kostte bijna 460 miljoen euro. Vakbond Unite laat weten te vrezen voor het verlies van banen bij De La Rue en zegt de beslissing alsnog te willen aanvechten. Overigens stelt Gemalto, dat al 25 jaar ook in het VK actief is, haar personeelsbestand daar met 70 medewerkers te zullen uitbreiden.

Drukkerij De La Rue, de huidige paspoortendrukker, kondigde aanvankelijk nog protest aan. Ze maakte echter vorige week bekend zich - "nog altijd verrast en teleurgesteld" - neer te leggen bij het besluit om de order bij het Frans-Nederlandse Gemalto onder te brengen.Met de Europees aanbestede opdracht, die voor 11,5 jaar geldt, is volgens de Britse regering bijna 300 miljoen euro gemoeid. De gunning aan Gemalto levert de belastingbetaler een flinke besparing op: de vorige, in 2009 afgesloten, drukorder bij De La Rue kostte bijna 460 miljoen euro. Vakbond Unite laat weten te vrezen voor het verlies van banen bij De La Rue en zegt de beslissing alsnog te willen aanvechten. Overigens stelt Gemalto, dat al 25 jaar ook in het VK actief is, haar personeelsbestand daar met 70 medewerkers te zullen uitbreiden.