Nu er eindelijk meer duidelijkheid bestaat over het Brexit-besluit, staat dit onderwerp ook niet langer bovenaan de lijst met grootste kopzorgen voor Britse drukkerijen: die plek is nu voor 'de prijzen van de concurrentie' (61%). 'Brexit' komt op de tweede plaats met 38% (eind 2019 was dat nog 69%). Ook de zogenaamde 'Brexit Barometer' van brancheorganisatie BPIF laat duidelijk een kentering zien: waren de verwachtingen over de gevolgen van Brexit voor het bedrijfsklimaat in oktober nog ronduit negatief met -50 op de balans, inmiddels staat de stand op -3. Dat is de hoogste stand ooit sinds de eerste versie van de Barometer in januari 2017, die op +17 uitkwam. Drukkerij maken zich nu nog vooral zorgen over het effect dat Brexit kan hebben op de betrouwbaarheid van de bevoorradingsketen, op mogelijke kostenstijgingen en op eventuele handelstarieven.

BPIF constateert verder in haar kwartaalbericht dat de verwachtingen rond het aantal orders en het drukwerkvolume voor de eerste drie maanden van 2020 gunstig gestemd zijn: de balans tussen positief- en negatief-gestemde bedrijven komt op +15 (tegen +2 eind vorig jaar).

Nu er eindelijk meer duidelijkheid bestaat over het Brexit-besluit, staat dit onderwerp ook niet langer bovenaan de lijst met grootste kopzorgen voor Britse drukkerijen: die plek is nu voor 'de prijzen van de concurrentie' (61%). 'Brexit' komt op de tweede plaats met 38% (eind 2019 was dat nog 69%). Ook de zogenaamde 'Brexit Barometer' van brancheorganisatie BPIF laat duidelijk een kentering zien: waren de verwachtingen over de gevolgen van Brexit voor het bedrijfsklimaat in oktober nog ronduit negatief met -50 op de balans, inmiddels staat de stand op -3. Dat is de hoogste stand ooit sinds de eerste versie van de Barometer in januari 2017, die op +17 uitkwam. Drukkerij maken zich nu nog vooral zorgen over het effect dat Brexit kan hebben op de betrouwbaarheid van de bevoorradingsketen, op mogelijke kostenstijgingen en op eventuele handelstarieven.BPIF constateert verder in haar kwartaalbericht dat de verwachtingen rond het aantal orders en het drukwerkvolume voor de eerste drie maanden van 2020 gunstig gestemd zijn: de balans tussen positief- en negatief-gestemde bedrijven komt op +15 (tegen +2 eind vorig jaar).