Dat gebeurt omdat klanten hun opdrachten lokaal willen produceren om mogelijke vertragingen van leveringen te voorkomen.

Dat melden onze collega's van Printweek. Een aantal spelers op het vasteland die routinematig aan klanten in het VK leveren, hebben service-updates moeten publiceren na het vertrek van het VK uit de EU op 1 januari, wat heeft geleid tot ernstige vertragingen in de logistiek en verzending als gevolg van nieuwe douanecomplicaties. Sommige transportbedrijven op het vasteland hebben alle diensten naar het VK opgeschort tot de situatie is opgelost. Het omgekeerde is evenzeer waar. Drukkerijen uit het VK met klanten op het Europese continent, worden eveneens getroffen door de gevolgen van de Brexit om hun klanten tijdig te bedienen.

De situatie bezorgt drukkerijen (vooral internetdrukkerijen) op het vasteland hoofdbrekens. Verschillende van die internationale spelers zonder productie in het VK, melden tot nader order geen expres- en overnight-leveringen meer te verzorgen naar het VK. Grote internetdrukkerijen met eigen productie in het VK, verschuiven orders naar daar.

Ongeveer 2 weken geleden moest het tijdschrift Mojo van Bauer Media zijn nieuwe editie zonder cover-cd verspreiden nadat de cd's op het vasteland waren blijven steken.

Dat gebeurt omdat klanten hun opdrachten lokaal willen produceren om mogelijke vertragingen van leveringen te voorkomen.Dat melden onze collega's van Printweek. Een aantal spelers op het vasteland die routinematig aan klanten in het VK leveren, hebben service-updates moeten publiceren na het vertrek van het VK uit de EU op 1 januari, wat heeft geleid tot ernstige vertragingen in de logistiek en verzending als gevolg van nieuwe douanecomplicaties. Sommige transportbedrijven op het vasteland hebben alle diensten naar het VK opgeschort tot de situatie is opgelost. Het omgekeerde is evenzeer waar. Drukkerijen uit het VK met klanten op het Europese continent, worden eveneens getroffen door de gevolgen van de Brexit om hun klanten tijdig te bedienen.De situatie bezorgt drukkerijen (vooral internetdrukkerijen) op het vasteland hoofdbrekens. Verschillende van die internationale spelers zonder productie in het VK, melden tot nader order geen expres- en overnight-leveringen meer te verzorgen naar het VK. Grote internetdrukkerijen met eigen productie in het VK, verschuiven orders naar daar.Ongeveer 2 weken geleden moest het tijdschrift Mojo van Bauer Media zijn nieuwe editie zonder cover-cd verspreiden nadat de cd's op het vasteland waren blijven steken.