Britse kranten slaan inkt en papier in

28/01/19 om 07:47 - Bijgewerkt om 07:46

De Britse dagbladen vullen talloze pagina's met de ontwikkelingen rond Brexit. Om er zeker van te zijn dat ze dat ook na de deadline van 29 maart kunnen doen, slaan uitgevers nu extra voorraden papier en inkt in.

Britse kranten slaan inkt en papier in

De Confederation of Paper Industries (CPI) zegt bezorgd te zijn over mogelijke vertragingen bij de import van papier en grondstoffen in geval van een 'no deal' Brexit. CPI-voorzitter Andrew Large vertelde aan nieuwsdienst Bloomberg dat sommige bedrijven voor minstens een maand aan papiervoorraad proberen aan te leggen. Volgens Bloomberg zijn Britse uitgevers sterk afhankelijk van papierimport: 82 procent van het papier voor kranten en boeken komt van overzee en twee derde daarvan is afkomstig uit EU-landen.

Ook de British Coatings Federation, die onder andere de drukinktenindustrie vertegenwoordigt, waarschuwde haar leden al voor een 'no deal' Brexit-scenario. Niet alleen de aanvoer van materialen en grondstoffen komt in gevaar, maar ook de export naar Europa raakt verstoord, met mogelijk een 'miljoenenverlies' tot gevolg.

Lees meer over: